Κοινωνία Τρίτη 26/01/2021, 11:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Αρκουμανέας: Ενδείξεις για κρούσματα της μετάλλαξης και στη βόρεια Ελλάδα

Π. Αρκουμανέας: Ενδείξεις για κρούσματα της μετάλλαξης και στη βόρεια Ελλάδα

Για ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού και στη βόρεια Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα και την Κρήτη, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια διασπορά της καινούριας μετάλλαξης και στη χώρα μας», και γι’ αυτό ακριβώς ξεκίνησε μια πιο έντονη γονιδιακή επιτήρηση που είναι μια διαδικασία ειδική και γίνεται στην Αθήνα ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι προς το παρόν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα μόνο η βρετανική μετάλλαξη με συνολικά 59 κρούσματα, ενώ υπάρχουν και μερικά «ύποπτα» κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα.

Με βάση τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, ο κ. Αρκουμανέας εξέφρασε την ανησυχία του για περισσότερα κρούσματα κάτι που – όπως είπε – έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη πολύπλοκη εξίσωση.

Ερωτηθείς αν τα νέα δεδομένα μπορούν να οδηγήσουν σε διαφοροποίηση των μέτρων, απάντησε ότι αν διαπιστωθεί μεγάλη διάδοση προφανέστατα ηεξέλιξη αυτή θα επηρεάσει κάποιες αποφάσεις. Δεν απέκλεισε μάλιστα ενδεχόμενο τρίτου lockdown αν υπάρξουν «ανησυχητικά σημάδια».

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News