Κοινωνία Δευτέρα 1/02/2021, 08:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Σύσκεψη προετοιμασίας για το τρίτο κύμα

φωτ. ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη, που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας. Η ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια εκτιμάται έως τώρα ότι είναι αποτελεσματικά έναντι του βρετανικού στελέχους, αλλά σε μικρότερο βαθμό έναντι του νοτιοαφρικανικού, που φαίνεται να είναι και πιο μεταδοτικό. 

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News