Πολιτική Κυριακή 20/02/2022, 10:20
SOCIAL MEDIA

Truth Social: Αύριο, την «Ημέρα των Προέδρων», επέλεξε ο Τραμπ για να λανσάρει τη νέα του πλατφόρμα

Truth Social: Αύριο, την «Ημέρα των Προέδρων», επέλεξε ο Τραμπ για να λανσάρει τη νέα του πλατφόρμα

Aύριο Δευτέρα αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας το ντεμπούτο της στο Apple App Store.

Τον Οκτώβριο, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι εγκαινίασε την πλατφόρμα του, που ονομάζεται Truth Social, για να «σταθεί απέναντι στην τυραννία της μεγάλης τεχνολογίας». Ξεκινά στο πλαίσιο της εταιρείας Media & Technology Trump, που συστήθηκε πρόσφατα έχοντας στο τιμόνι ως διευθύνων σύμβουλο τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Devin Nunes.

Πηγές ανέφεραν μάλιστα στο Reuters την Πέμπτη ότι περίπου 500 χρήστες χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή Truth Social.

Το Σάββατο, το πρακτορείο ανέφερε ότι είχε δει κάποιες αναρτήσεις του Truth Social που έκανε ο επικεφαλής προϊόντων του, λέγοντας ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει στο κοινό τη Δευτέρα.

«Είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε στο Apple App Store τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου», είπε ένα στέλεχος,

Είχε ήδη ανακοινωθεί ότι η εφαρμογή επρόκειτο να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, που είναι η Ημέρα των Προέδρων στις ΗΠΑ. Από το Σάββατο, η καταχώριση για το Truth Social στο Apple App Store εξακολουθεί να λέει «Αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου 2022».

Η κυκλοφορία του Truth Social θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απαγόρευση από το Twitter, το Facebook και το YouTube πέρυσι μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

«Σωστή, αλλά και επικίνδυνη η απαγόρευση Τράμπ από το Twitter»

Έχει νόημα το μπλοκάρισμα των λογαριασμών στο Twitter;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News