Business & Finance Πέμπτη 14/01/2021, 10:43
BUSINESS & FINANCE

«Σωστή, αλλά και επικίνδυνη η απαγόρευση Τραμπ από το Twitter»

«Σωστή, αλλά και επικίνδυνη η απαγόρευση Τραμπ από το Twitter»

Η απαγόρευση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter ήταν η «σωστή απόφαση», αλλά την ίδια στιγμή, θέτει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, δήλωσε ο δημιουργός της πλατφόρμας, Τζακ Ντόρσι.

Μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά αφότου το κοινωνικό δίκτυο πήρε τη σημαντική απόφαση να αναστείλει μόνιμα το λογαριασμό του Τραμπ, έπειτα από τη βίαιη επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο, ο Ντόρσι είπε ότι η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με μία «έκτακτη και μη βιώσιμη κατάσταση, η οποία μας ανάγκασε να εστιάσουμε όλες τις κινήσεις μας στη δημόσια ασφάλεια».

«Δεν πανηγυρίζω ούτε νιώθω υπερήφανος που χρειάστηκε να απαγορεύσουμε τον @realDonaldTrump από το Twitter ή για το πώς βρεθήκαμε εδώ», είπε ο Ντόρσι. «Νιώθω ότι μία απαγόρευση είναι δική μας αποτυχία, τελικά, να προωθήσουμε τον υγιή διάλογο. Και είναι καιρός να σκεφτούμε τις λειτουργίες μας και το περιβάλλον γύρω μας», έγραψε στο Twitter.

Παρότι ήταν η σωστή απόφαση για την εταιρεία, εντούτοις τέτοιες κινήσεις «κατακερματίζουν τη δημόσια συζήτηση». «Μας διχάζουν. Περιορίζουν τις δυνατότητες για διευκρινίσεις, για λύτρωση και για μάθηση. Και δημιουργούν ένα προηγούμενο το οποίο νιώθω ότι είναι επικίνδυνο: Η δύναμη την οποία έχει ένα άτομο ή μία επιχείρηση πάνω σε ένα κομμάτι της παγκόσμιας δημόσιας συζήτησης», εξήγησε ο Ντόρσι.  

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Twitter να απαγορεύσει το λογαριασμό του Τραμπ προκάλεσε τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και  ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ τάχθηκαν κατά της κίνησης, παρότι ξεκάθαρα δεν πρόκειται για υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, Guardian  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News