ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τρία μηνύματα στο διάγγελμα Μητσοτάκη

Τα τρία μηνύματα στο διάγγελμα Μητσοτάκη

Γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει διάγγελμα για την πανδημία σήμερα το πρωί; Οι λόγοι σύμφωνα με πληροφορίες του MR είναι τρεις:

Πρώτον, θέλει να στείλει εκ νέου μήνυμα εμβολιασμού στους πολίτες σε ένα χρονικό σημείο όπου ο εμβολιασμός έχει αυξηθεί αισθητά και δείχνει πως το τείχος ανοσίας δεν είναι άπιαστο όνειρο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη έως τις εκλογές αποκλείοντας την λήψη μέτρων στα πρότυπα της Αυστρίας και της Γερμανίας, που ουσιαστικά έχουν αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από όλες τις δραστηριότητες.  

Δεύτερον ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει τέλος στην μεγάλη πολυφωνία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο της πανδημίας. Υπουργοί και γιατροί στέλνουν διαρκώς αντιφατικά μηνύματα στα τηλεπαράθυρα, μπερδεύοντας τους πολίτες που δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Ο πρωθυπουργός θα είναι ξεκάθαρος πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει επιπλέον μέτρα και θα πορευτεί με το σχέδιο που έχει εκπονήσει ως τώρα.

Το τρίτο μήνυμα του πρωθυπουργού θα αφορά την τρίτη δόση. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει πως οι άνω των 65 ετών που δεν κάνουν την τρίτη δόση, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν θα ισχύει τα πιστοποιητικό τους. Εάν αυτό ανακοινωθεί σήμερα, θα είναι και το μόνο «μέτρο» αν και επί της ουσίας πρόκειται για παρέμβαση εντός του ήδη υφιστάμενου πλαισίου που έχει διαμορφωθεί.  

Διαβάστε επίσης: 

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για την πανδημία την Πέμπτη 

Αποκλειστικό: Τα ποσοστά εμβολιασμού μετά την άνοδο των νέων ραντεβού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News