ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Αποκλειστικό: Τα ποσοστά εμβολιασμού μετά την άνοδο των νέων ραντεβού

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα έως και τα Χριστούγεννα

Αποκλειστικό: Τα ποσοστά εμβολιασμού μετά την άνοδο των νέων ραντεβού

Η Ελλάδα μέχρι πριν ένα μήνα δεν πήγαινε καθόλου καλά στο ποσοστό εμβολιασμού, κάτι που είχε γίνει και πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Μετά όμως από την έκρηξη των κρουσμάτων και τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους η κατάσταση έχει μεταβληθεί. Τo moneyreview.gr παρουσιάζει αποκλειστικά τα ποσοστά όπως διαμορφώνονταν μέχρι χθες:

-65.01%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με τουλάχιστον 1 δόση 

-71.67%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού άνω των 12 ετών με τουλάχιστον 1 δόση 

-61.96%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με ολοκληρωμένο εμβολιασμό 

-68.31%: Ποσοστό κάλυψης πληθυσμού άνω των 12 ετών με  ολοκληρωμένο εμβολιασμό

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το πολυπόθητο 70% είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθεί.

Παράλληλα η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό έως και τα Χριστούγεννα, αυτό όμως σημαίνει πως οι περιορισμοί που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή και αφορούν τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν, αφήνοντας τους ανεμβολίαστους χωρίς πρόσβαση στους κλειστούς χώρους.

Γκάγκα: Η επιμόλυνση γίνεται όπου δεν τηρούνται τα μέτρα 

Το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων αυτή τη στιγμή απέκλεισε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ωστόσο, διευκρίνισε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. «Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», επισήμανε.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας, ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα γιατί είναι ήδη τριπλή, εκτός αν είναι πολύ λεπτή υφασμάτινη. Αν θέλουμε μεγαλύτερη προστασία, πρέπει να φοράμε μάσκα FFP2».

Σε ό,τι αφορά στα rapid test για την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ, τόνισε ότι «είναι ένα μέτρο που μπορεί να συζητηθεί, αλλά μέχρι τώρα η επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχει δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται μέσα στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους που δεν τηρούνται μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, σε σπίτια, πάρτι όπου ένας κολλάει άλλους 25, γάμους κλπ. και όσο μεγαλύτερες είναι οι ηλικίες και περισσότερος ο κόσμος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες όχι μόνο να κολλήσουν αλλά και να νοσήσουν».

Διαβάστε ακόμη:

Κ. Μητσοτάκης: «Όχι» σε ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός: Νέα κλιμάκωση με 8.129 νέα κρούσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News