Κοινωνία Τρίτη 2/11/2021, 11:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται μέτρα – «ανάχωμα» στην πανδημία: Ανακοινώσεις Θ. Πλεύρη στις 18.00

Έρχονται μέτρα – «ανάχωμα» στην πανδημία: Ανακοινώσεις Θ. Πλεύρη στις 18.00

Σε ανακοινώσεις θα προχωρήσει στις 18.00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων με 5.449 νέες μολύνσεις έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση. Θα προηγηθεί στις 13:00 συνεδρίαση της Επιτροπής Επιδημιολόγων. 

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr, οι παρεμβάσεις στις οποίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι οι εξής: θέσπιση νέων κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, ιδιαίτερα της Β. Ελλάδας, επίταξη ιατρών σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η πρακτική των κινήτρων, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές σχεδιάζεται εκ νέου συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βούληση ακόμα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως φάνηκε και από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση και στην τρίτη δόση. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 στους κάτω των 50 ετών και αφού έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Σε δηλώσεις του στο Mega o υπουργός Υγείας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων περιοριστικών μέτρων και lockdown. Eπεσήμανε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι θωρακισμένο και προετοιμασμένο να ανταπεξέλθει στην πίεση που ήδη δέχεται, λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού σε ορισμένες περιοχές της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι ταυτόχρονα υπάρχει ένα σωστό και αποτελεσματικό πλαίσιο testing και ιχνηλάτησης.

Τόνισε, επίσης, ότι- σε αντίθεση με τα προηγούμενα επιδημικά κύματα που το 80%-85% των δυνάμεων του ΕΣΥ διατίθετο για περιστατικά Covid- σε αυτή τη φάση που υπάρχει το «όπλο» του εμβολιασμού, το ΕΣΥ δεν θα γίνει ξανά μονοθεματικό, με στόχο τη προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων και των ασθενών που πάσχουν και από άλλα νοσήματα. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκαν από νωρίς στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες διακομίζονται μόνο ασθενείς με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία να είναι μοιρασμένες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News