ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά την έξαρση της πανδημίας

Τα σχέδια για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των εμβολιασμών και η έμφαση στην τρίτη δόση

Ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά την έξαρση της πανδημίας

Το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας με τις 5.449 νέες μολύνσεις έφερε και τις πρώτες αντιδράσεις από πλευράς κυβέρνησης. Χθες έγιναν δύο συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρώτη παρουσία Γεραπετρίτη και Σκέρτσου με την τοπική αυτοδιοίκηση και η δεύτερη παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα.

Οριστικές αποφάσεις για τυχόν νέα μέτρα θα παρθούν βεβαίως σήμερα καθώς χθες ο πρωθυπουργός απουσίαζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυλώνες στους οποίους προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι οι εξής: θέσπιση νέων κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, ιδιαίτερα της Β. Ελλάδας, επίταξη ιατρών σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η πρακτική των κινήτρων, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές σχεδιάζεται εκ νέου συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βούληση ακόμα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως φάνηκε και από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια προσπάθεια κινητοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει ξαναγίνει, καθώς το καλοκαίρι είχε αναλάβει την συγκεκριμένη αποστολή ο κ. Στέλιος Πέτσας, η οποία ωστόσο δεν καρποφόρησε.  

Τρίτη δόση  

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση και στην τρίτη δόση. Τα στατιστικά στοιχεία  δείχνουν πως 9 στους 10 εμβολιασμένους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχουν κάνει το εμβόλιο πάνω από 6 μήνες, κάτι που επιβεβαιώνει πως η αποτελεσματικότητά του μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Συνεπώς, στο Μαξίμου θεωρούν πολύ κρίσιμο να γίνει η τρίτη «αναμνηστική» δόση ώστε να μην υπάρξει υγειονομική «τρύπα» το επόμενο διάστημα και στους εμβολιασμένους.

Η τρίτη δόση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, καθώς οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν το 2021 και άρα έχουν παρέλθει 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους, είναι οι γηραιότεροι και οι ευπαθείς ομάδες που είναι οι πρώτοι που μπορεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο εάν νοσήσουν.  

Διαβάστε επίσης: 

Τo τέταρτο κύμα της πανδημίας πιέζει: Ποια μέτρα εξετάζονται για εστίαση – μεικτούς χώρους

Προσαρμογές στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι εξετάζεται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News