Κοινωνία Τρίτη 31/08/2021, 09:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλκ. Βατόπουλος: Πότε είναι πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό

Αλκ. Βατόπουλος: Πότε είναι πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό

Είναι πιθανό να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό το 2022 εκτίμησε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξηγώντας πως μέχρι τότε θα έχει ανοσοποιηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σιγά σιγά θα αρχίσει να φεύγει η πανδημία. 

Για το αν είναι καλύτερα να νοσήσουμε παρά να κάνουμε το εμβόλιο, ο ίδιος απάντησε αρνητικά, καθώς όπως είπε υπάρχουν πολλά περιστατικά που καταλήγουν στις ΜΕΘ και οι απώτερες συνέπειες της νόσου δεν είναι γνωστές ακόμα ποιες ή πόσες θα είναι. «Το θέμα είναι να μην ανοσοποιηθεί με την νόσο ο κόσμος που θα έχουμε θανάτους και θα έχει απώτερες συνέπειες» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αυτό που πετυχαίνουμε με το εμβόλιο δεν είναι να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα, να μην πεθαίνει ο κόσμος και να μην ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία» πρόσθεσε.

Για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατο για να μην χάσουν τα παιδιά τρίτη χρονιά. Υπογράμμισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσουν τα σχολεία, πως στην επιτροπή γινεται αυτή η συζήτηση και πως οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. «Λογικά θα υπάρχει πάλι ένα μείγμα μέτρων με τις μάσκες και τις αποστάσεις, όλα αυτά που λέγαμε πέρυσι και φυσικά ο εμβολιασμός» σημείωσε.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά ανέφερε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News