Κοινωνία Σάββατο 26/06/2021, 23:00
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει το 4ο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει το 4ο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σίγουρος ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, σημειώνοντας πως το θέμα είναι πόσο μπορούμε να το καθυστερήσουμε στη χώρα μας.

O κ. Μόσιαλος τόνισε πως «το έχει πει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την πρόληψη των νοσημάτων ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου σε όλες τις χώρες της Ε.Ε και θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων».

Τόνισε ότι το τέταρτο κύμα του κορωνοιού θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι δύο δόσεις. Μάλιστα, σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να επισπευθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ τόνισε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους. 

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε πως τώρα στόχος στη χώρα μας είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτή τη στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60-70 ετών δεν έχει εμβολιαστεί.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει που είναι τα προβλήματα σε ποιες ηλικιακές ομάδες και περιοχές έτσι ώστε με ειδικές παρεμβάσεις να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι πολύ καλό να γίνει η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους. «Πρόκειται για ανάκληση δικαιωμάτων για όσους θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά. 

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο καθηγητής δήλωσε πως πλέον το ποσοστό των εμβολιασμένων στον υγειονομικό τομέα παρουσιάζει αυξητική τάση και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εκτιμήσει αυτά τα ποσοστά τον Σεπτέμβριο και να πάρει την απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών τότε. «Δεν θα έλεγα το ίδιο για κάθε Έλληνα πολίτη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News