Κοινωνία Σάββατο 24/07/2021, 22:34
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μαγιορκίνης: Ελπίδες για τείχος ανοσίας έως το τέλος του έτους με 70% εμβολιασμών

Μαγιορκίνης: Ελπίδες για τείχος ανοσίας έως το τέλος του έτους με 70% εμβολιασμών

Την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ολοκληρώσει το τείχος ανοσίας, εξέφρασε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, προβλέποντας παράλληλα πως το καλοκαίρι του 2022 θα έχουν τελειώσει οριστικά και τα μέτρα κατά της πανδημίας κορωνοιού.

«Θεωρώ ότι βλέπουμε τα πρώτα σαφή σημάδια πως η πανδημία γίνεται διαχειρίσιμη. Αυτή η πορεία πιστεύω θα συνεχιστεί. Θεωρώ ότι δεν θα χρειάζονται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης του χρόνου το καλοκαίρι», ανέφερε.

Το να φτάσουμε σε ένα ποσοστό ανοσίας όπου ο ιός θα σταματήσει να κυκλοφορεί τελείως, όπως είπε, δεν θα γίνει σίγουρα το επόμενο έτος καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν αυτό. «Να σταματήσει πλήρως η κυκλοφορία του ιού είναι εξαιρετικά απίθανο. Ομως, τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ καλό επίπεδο και όσοι εμβολιαστούν δεν θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να νοσηλευτούν», ειπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε ακόμη ότι η πιθανότητα νοσηλείας μειώνεται 20-30 φορές και αντιστοίχως 20-30 φορές μειώνεται και η πιθανότητα θανάτου, γεγονό που αποδεικνύει τη μεγάλη προστασία που προσφέρει το εμβόλιο σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς ποιό είναι το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών για φτάσουμε στο τείχος ανοσίας ο καθηγητής έκανε λόγο για ένα 70%. 

Σημειώνεται πως αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητη και τρίτη δόση εμβολίου, ο καθηγητής εξήγησε πως αυτό, εφόσον συμβεί, θα ισχύει για συγκεκριμένες ομάδες ευπαθών ατόμων, δηλαδή ανοσοκατεσταλμένοι ή ηλικιωμένοι πολίτες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News