Κοινωνία Τετάρτη 6/10/2021, 10:51
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Γ. Οικονόμου: Πολύ σύντομα οι αποφάσεις για τρίτη δόση σε όλους

Γ. Οικονόμου: Πολύ σύντομα οι αποφάσεις για τρίτη δόση σε όλους

«Πολύ σύντομα» αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους εμβολιασμένους πολίτες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών και ενδεχομένως οι εμβολιασμοί θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου.

Ενόψει των ανακοινώσεων για την άρση περιορισμών για τους εμβολιασμένους από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορωνοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να αφορούν οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς διαφοροποίηση για «κόκκινες» περιοχές.

Ερωτηθείς σχετικά με αναφορά του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά ότι δεν ερωτήθηκε η επιτροπή των ειδικών για τη χορήγηση περισσότερων ελευθεριών στους εμβολιασμένους, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη της τα αποτελέσματα της εφαρμογής διάφορων πολιτικών από το καλοκαίρι και μετά οπότε η εικόνα των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική. Στην πανδημία οφείλει κανείς να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα και κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα, επισήμανε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News