Πολιτική Τρίτη 9/11/2021, 16:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη τουλάχιστον 6,1% – Όχι σε lockdown

Ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Κ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη τουλάχιστον 6,1% – Όχι σε lockdown

Τα σενάρια περί νέου lockdown ή επιβολής μέτρων στους εμβολιασμένους διέψευσε για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρασίας. 

«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στην χώρα μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, για να προσθέσει: «Έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει την διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί». 

Σε αυτό το πλαίσιο, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια διαδικασία διαρκούς ενίσχυσης του συστήματος υγείας. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα». 

Πρόσθεσε δε, ότι «στην τελευταία έξαρση του ιού, απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού», υπενθυμίζοντας ότι «τις τελευταίες μέρες υπάρχουν 200.000 ραντεβού για την 1η δόση και σχεδόν 300.000 για την αναμνηστική δόση». 

Ειδική αναφορά έκανε στους ανεμβολίαστους, σημειώνοντας με νόημα ότι «χάνονται ζωές αχρείαστα». «Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα που θα πρέπει να διδάξει την πίστη στη ζωή. Είναι καιρός να γίνουμε εμείς οι φύλακες της υγείας μας και της υγείας των γύρω μας. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος». 

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι αυτή την στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται μόλις 64 εμβολιασμένοι πολίτες σε σύνολο 6,5 εκατ. που έχουν κάνει εμβόλιο. 

«Η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς» 

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, από αυτούς που αρχικώς είχαμε εκτιμήσει». «Δεν θα εκπλαγώ αν το 6,1% του ρυθμού ανάπτυξης αναθεωρηθεί προς τα πάνω». 

«Το σημαντικότερο όμως είναι η μείωση της ανεργίας. Για εμάς η μείωση των ανισοτήτων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και θα επιμείνουμε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προσέλκυση επενδύσεων γιατί αυτές μειώνουν τις ανισότητες» έσπευσε να προσθέσει. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Ετοιμάζεται μεγάλο σχέδιο αρδευτικών έργων μέσω ΣΔΙΤ

Κ. Μητσοτάκης προς επιχειρηματίες: Μικρή η αναστάτωση μπροστά στα οφέλη από τα μέτρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News