ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Χαγκαμπιμάνα: O πρώτος Έλληνας μαύρος βουλευτής; 

Σπύρος Χαγκαμπιμάνα: O πρώτος Έλληνας μαύρος βουλευτής; 

Ειλημμένη απόφαση της Ν.Δ. θεωρείται η υποψηφιότητα του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα στις επόμενες εκλογές, στη Β΄ Πειραιά, γεγονός που είναι ιδιαίτερα πιθανό να οδηγήσει στον πρώτο Έλληνα έγχρωμο βουλευτή.

Ο Χαγκαμπιμάνα αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς ήρθε αρχικά στην Ελλάδα για να φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τελικά παρέμεινε συνεχίζοντας τις σπουδές του και στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εκεί ενεπλάκη μάλιστα με την πολιτική, καθώς ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. 

Στη συνέχεια, επέστρεψε στην πατρίδα του, στο Μπουρούντι, όπου το καθεστώς όμως τον φυλάκισε. Με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών, και προσωπικά τότε του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, αποφυλακίστηκε και από το 2016 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα. 

Σήμερα, εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης και στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές εξελέγη πρώτος σε σταυρούς σύνεδρος στη Β΄ Πειραιά, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή του στην επόμενη Βουλή. 

Από πλευράς Ν.Δ. η στήριξη είναι δεδομένη στον 50χρονο Σπύρο, που με κάθε ευκαιρία δείχνει την αγάπη του στην πατρίδα μας, που έγινε και δική του. Η περιοχή μάλιστα όπου θα πολιτευτεί έχει και μία ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς στο παρελθόν είχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή.
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News