Πολιτική Τετάρτη 8/09/2021, 10:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις κυρώσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών

Φωτ. Intime

Για «λαϊκισμό» και «ανευθυνότητα» κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση η Ν.Δ., εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν, ψευδώς, εμβολιασμούς».

«Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά. Ο λαϊκισμός χέρι-χέρι με την ανευθυνότητα» σχολίασε η Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι χθες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που προβλέπει αυστηρά πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και τη διευκόλυνση των υγειονομικών που είναι σε αναστολή να επιστρέψουν στην εργασία τους, ακόμα και με την α΄ δόση του εμβολιασμού, με τη δέσμευση ότι θα τον ολοκληρώσουν. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν. Το ΚΙΝΑΛ απείχε από την ψηφοφορία και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αθλιότητα από τη Ν.Δ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Ν.Δ. ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για διαστρέβλωση των θέσεων του κόματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει (με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Είναι πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι αυτή η στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή, που ξεκάθαρα συνοδεύεται με στήριξη του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεπάγεται άρνηση των αναγκαίων κυρώσεων σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας τη Δημόσια Υγεία και πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό εγχείρημα» δήλωσε ο κ. Ξανθός.

«Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του  εμβολιασμού. Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα  της κυβέρνησης εξαντλούνται και η ‘γύμνια’ στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται» πρόσθεσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News