Πολιτική Τετάρτη 3/11/2021, 13:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Καταθέτουμε τροπολογία για επίδειξη τεστ και στις εκκλησίες

«Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών με την ευθύνη να ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλ. Τσίπρας: Καταθέτουμε τροπολογία για επίδειξη τεστ και στις εκκλησίες

Τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εξήγγειλε «μέτρα με επιλεκτική ατολμία».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Γιατί μοναδικό της κριτήριο είναι το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή. Για αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία. Για αυτό και σήμερα εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία. Αφήνοντας απ’ έξω την εκκλησία και απροστάτευτους τους πιστούς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Προειδοποίησε ακόμη πως «η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».

«Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι. Σε κάθε περίπτωση καλώ τον κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει άμεσα αν θα επιμείνει στο λαϊκισμό ή θα προσχωρήσει στον ορθό λόγο» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News