Πολιτική Σάββατο 19/12/2020, 17:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στη δυτ. Αττική

Φωτ. Intime

Για «λαϊκισμό» κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελευσίνα με φόντο την κατάσταση στη δυτική Αττική. 

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, όπου έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου, δεν είναι αποτέλεσμα της συγκυρίας, αλλά «αποτέλεσμα εγκληματικής αδιαφορίας και διαχειριστικής ανικανότητας».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «σοβαρό έλλειμμα διαχειριστικής ικανότητας και κατήγγειλε «εγκληματική αμέλεια σε σχέση με τις εγκαταστάσεις της βιομηχανικές, τους μεγάλους εργασιακούς χώρους όπου είναι ελλιπέστατη η παρακολούθηση και τα τα περιοριστικά μέτρα».

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό».

«Όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί. Όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται -πάντα εκ των υστέρων- σε μικροπολιτική κριτική. Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε; Όταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία. Όταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η Κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα. Μονά-ζυγά δικά του» σχολίασε ο κ. Πέτσας.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, στη Δυτική Αττική η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τους κινδύνους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Στις 9 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε τονίσει την αυξητική τάση στη Δυτική Αττική στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης. Στις 11 Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών όπου είχε τονιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας για να καταλήξει: «Που ήταν τότε ο κ. Τσίπρας; Πάντα απών όταν πρέπει. Και πάντα προβλέψιμα ίδιος».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News