Πολιτική Δευτέρα 18/10/2021, 11:26
ΒΟΥΛΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ψέματα και παραπληροφόρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η οικονομία δεν θα ξανακλείσει και το σύστημα υγείας δεν θα ξαναγίνει μονομέτωπο με αποκλειστική αναφορά στην covid» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Κ. Μητσοτάκης: Ψέματα και παραπληροφόρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για «ψέματα» και «παραπληροφόρηση» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας. Απορρίπτοντας την κριτική που του άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αυθαίρετες συγκρίσεις, ψεύτικα συμπεράσματα και μίζερες καταγγελίες» από την πλευρά του κ. Τσίπρα, ο οποίος – όπως είπε – δεν κατέθεσε «καμία σοβαρή τεκμηριωμένη πρόταση». Επανέλαβε παράλληλα πως η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν και πως το σύστημα υγείας δεν θα ξαναγίνει μονομέτωπο με αποκλειστική αναφορά στην covid. 

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του ευχόμενος περαστικά στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά» και σημείωσε πως αυτές οι στιμές «είναι μία ευκαιρία να δείξουμε περισσότερα αντανακλαστικά καταλλαγής, αλληλοσεβασμού και να μπορούμε επιτέλους να είμαστε αντίπαλοι χωρίς να είμαστε εχθροί και χωρίς να προσωποποιούμε όλες τις προσωπικες μας αντιπαραθέσεις».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον κ. Τσίπρα και σχολιάζοντας την αναφορά του ότι η κυβέρνηση «έχει σφυρίξει τη λήξη του πολέμου κατά της πανδημίας» είπε: «Πού το είδατε γραμμένο αυτό; Από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προτάσσει την αντιμετώπιση της πανδημίας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Κάνω τρεις συσκέψεις με το υγειονομικό επιτελείο κάθε εβδομάδα».

«Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής σας. Τα πραγματικά δεδομένα αφορούν τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη στιγμή που αυτή χτύπησε τη χώρα μας» συμπλήρωσε και επισήνανε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Είναι άδικο, είναι λάθος να απομονώνετε τι συμβαίνει στη χώρα για κάποιες εβδομάδες και να μην βλέπετε τη μεγάλη εικόνα» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως η Ελλάδα «δεν παρουσιάζει καμία υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω covid».

Επικαλούμενος στη συνέχεια στοιχεία από τα νοσοκομεία παρατήρησε πως όσοι νοσούν, διασωληνώνονται και πολλοί από αυτούς καταλήγουν, είναι σχεδόν στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι. «Η μόνη απάντηση που έχουμε απέναντι σε αυτή τη μάστιγα είναι το εμβόλιο. Οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν έως 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως αν οι ενήλικοι άνω των 60 είχαν εμβολιαστεί στο 95% αντί του 80% που είναι σήμερα, οι διασωληνωμένοι αντί για 360 θα ήταν λίγο παραπάνω από 50». «Το ίδιο ισχύει και για συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας. Χάσαμε τρεις συμπολίτες μας ανεμβολίαστους 28, 30 και 39 ετών. Τι άλλο πρέπει να πούμε για να πείσουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και επιβεβλημένο;» διερωτήθηκε. Παρατήρησε ακόμη πως ενώ «παντού στον πλανήτη η υγειονομική μάχη υπήρξε εθνική υπόθεση» στην Ελλάδα δεν συνέβη το ίδιο: «Τα επιλεκτικά δεδομένα έγιναν συχνά αντικείμενο φτηνής αντιπολίτευσης, με μία ρητορική που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη».

«Πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος ο Π. Πολάκης»

Τόνισε στη συνέχεια πως η Πολιτεία «ίσως με λάθη αλλά με συνέπεια» επιτέλεσε το καθήκον της. «Εσείς της αντιπολίτευσης υπηρετήσατε το δικό σας;» διερωτήθηκε λέγοντας: «Κάνω πως ξεχνώ που κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία ζητούσατε να κλείσουν, και κάθε φορά που έκλειναν ζητούσατε να ανοίξουν. Προσπερνώ την άγνοιά σας για τα τεστ, τις διαδηλώσεις για τις οποίες αναλαμβάνατε την ευθύνη. Τα αφήνω πίσω όλα αυτά για να φτάσω στο κρίσιμο ζήτημα που είναι τα εμβόλια. Στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια. Μετά ότι ξεστοκάρονται, οδηγώντας στην υπονόμευση ενός εκ των εμβολίων. Να αφήσω στην άκρη αυτά που λέγατε ότι μπορούν να αντικατασταθούν με εμβόλια Ρωσίας ή Κούβας και ότι υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο εμείς για κάποιο λόγο δεν το δίνουμε στους πολίτες. Ένα από αυτά είναι ένα κτηνιατρικό, που ο κ. Πολάκης έλεγε γιατί δεν το δίνουμε όταν ο CDC έλεγε ότι είναι για αγελάδες και μοσχάρια».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε τον εμβολιασμό» συνέχισε και πρόσθεσε πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος, εμβολιάστηκε μόνο με το ζόρι όταν δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του ως γιατρός».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News