Πολιτική Πέμπτη 21/10/2021, 16:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Εκτός κούρσας ο Β. Κεγκέρογλου

Έξι οι υποψήφιοι πρόεδροι

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Εκτός κούρσας ο Β. Κεγκέρογλου

Να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) αποφάσισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Πρόκειται για μια κίνηση, την οποία επί της ουσίας ο ίδιος είχε προαναγγείλει προ ημερών, δηλώνοντας ότι αν ήταν υποψήφιος ο Γεώργιος Παπανδρέου, τότε θα επανεξέταζε τα δεδομένα.

Πλέον, οι υποψήφιοι είναι έξι, καθώς εκτός του πρώην πρωθυπουργού, στην κούρσα παραμένουν οι κ.κ. Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης, χωρίς – προς το παρόν – καμία ένδειξη για περαιτέρω αποχωρήσεις. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κεγκέρογλου:

«Προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Ο γρίφος των 120 και το σενάριο της διπλής εξεταστικής

Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία. 

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη. 

Διαβάστε επίσης: Πώς βαθμολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση και τα κόμματα

Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές  ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές. Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει  τη Δημοκρατική Παράταξη και πάλι Πρωταγωνιστή.

-Καλώ όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές.

-Κάθε ψήφος μάς δίνει δύναμη!»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News