Πολιτική Δευτέρα 18/10/2021, 14:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Τα βλέμματα στον Γ. Παπανδρέου – Η ανάρτηση – «γρίφος»

Κίνημα Αλλαγής: Τα βλέμματα στον Γ. Παπανδρέου – Η ανάρτηση – «γρίφος»

Στις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι στραμμένο το ενδιαφέρον στο Κίνημα Αλλαγής, με τις εσωκομματικές ζυμώσεις να εντείνονται καθώς ο χρόνος για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και υπογραφών μετρά αντίστροφα.

Τη σεναριολογία περί καθόδου του κ. Παπανδρέου στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος ήρθε να ενισχύσει η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία κάνει λόγο για «αφετηρία νέων αγώνων». 

«18 Οκτώβρη 1981: Ημέρα νίκης του ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021: Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του ελληνικού λαού» έγραψε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Παπανδρέου με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Η παραπάνω ανάρτηση έρχεται μετά από την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού για σειρά επαφών με τους υποψηφίους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. «Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική. Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ερωτηθείς νωρίτερα σήμερα για τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε ότι «είναι σαφές ότι προβληματίζει τον κ. Παπανδρέου το μέλλον της παράταξης και θέλει να βεβαιωθεί ότι αυτά που κτίζονται τώρα είναι μια εγγύηση ώστε να πάμε μπροστά». «Είναι μια εύλογη αγωνία σε μια εσωκομματική διαδικασία, οποιαδήποτε συζήτηση τέτοιου τύπου είναι καλή για το κόμμα» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε ακόμη πως κ. Παπανδρέου είναι εγγυητής των διαδικασιών και της πορείας του κόμματος και πως όλα τα αλλά είναι υποθετικά σενάρια.

Ερωτηθείς για το εάν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου όντως κατέβει για πρόεδρος, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Και πάλι είναι ένα υποθετικό σενάριο, και εγώ δε θέλω να μπω σε τέτοια κουβέντα… Επιμένω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να μιλάμε για τα θέματα που αφορούν τον κόσμο» και όχι «πώς κυνηγά ο ένας την καρέκλα του άλλου». 

Φώφη Γεννηματά: Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ

Ανάρτηση για τη σημερινή επέτειο έκανε και η Φώφη Γεννηματά. «Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, ο λαός πίστεψε στην Αλλαγή & άλλαξε τη μοίρα του. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά & να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη & δυνατή. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή» ανέφερε στο tweet της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News