Πολιτική Πέμπτη 21/10/2021, 07:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg για Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός του πρώτου μνημονίου επιχειρεί comeback

Bloomberg για Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός του πρώτου μνημονίου επιχειρεί comeback

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, που προχώρησε στο αίτημα για το πρώτο σχέδιο διάσωσης της χώρας θέλει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. Μία δεκαετία μετά την έξοδό του, διεκδικεί την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής. Με τον τρόπο αυτό μεταδίδει το Bloomberg την είδηση της υποψηφιότητας Παπανδρέου. 

Το ειδησεογραφικό δίκτυο θυμίζει ότι ο κ. Παπανδρέου κυβέρνησε τη χώρα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Νοέμβριο του 2011, όταν και αποχώρησε από τη θέση, στηρίζοντας την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Έως το 2012 παρέμεινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου. Το 2017 συγκροτήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου σήμερα είναι βουλευτής. 

Ακόμη 6 υποψήφιοι διεκδικούν την αρχηγία του Κινήματος. Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα λάβει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου και εάν κανείς δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μία εβδομάδα αργότερα. 

 

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

«Χρειαζόμαστε μία νέα αλλαγή. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις να γίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους να μετατρέψουμε τη διαδικασία σε μια γιορτή δημοκρατίας. Εχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στη σύντομη ανακοίνωσή του. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News