Πολιτική Τετάρτη 7/07/2021, 11:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμοί

Κ. Μητσοτάκης: Μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμοί

Νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, σημειώνοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η «επιθετική μετάλλαξη Δέλτα».

«Τα εμβόλια δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, ειδικά την επιθετική μετάλλαξη Δέλτα, που βλέπετε ότι ήδη είχε κάνει την εμφάνισή της και στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει και παντού στην Ευρώπη, είναι να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς» ανέφερε συγκεκριμένα. Σημείωσε παράλληλα ότι «τα στοιχεία που έχουμε δώσει πια στη δημοσιότητα είναι απολύτως καταλυτικά», και δείχνουν ότι σε ποσοστό 99% οι πολίτες που είτε νοσηλεύτηκαν, είτε έχασαν τη ζωή τους, ήταν ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά μέρες είδαμε μία σημαντική επιτάχυνση ως προς την προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν ραντεβού», αλλά και την ελπίδα ότι αυτή τη τάση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, τελικά, θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε νικητές και από αυτήν την περιπέτεια, για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε ακόμα πιο συστηματικά με τα μακροπρόθεσμα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας από την προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας Μαρία Μήλακα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News