Πολιτική Δευτέρα 28/06/2021, 09:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλυπτήρια στις 12.00 για το σχέδιο ενθάρρυνσης των εμβολιασμών

Αποκαλυπτήρια στις 12.00 για το σχέδιο ενθάρρυνσης των εμβολιασμών

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών θα παρουσιάσει στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr από τη μία η χαλάρωση των μέτρων και από την άλλη οι ανακοινώσεις για «προνόμια» δείχνουν πως η κυβέρνηση στέλνει ένα σαφές μήνυμα: η επιστροφή στην κανονικότητα είναι εδώ αλλά όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο θα έχουν να αντιμετωπίσουν, όχι απαγορεύσεις, αλλά σαφώς δυσκολίες, σε σχέση με όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MR – οι ανακοινώσεις θα κινηθούν στην εξής λογική:

  • Οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
  • Θα μπορούν να κάνουν μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
  • Θα μπαίνουν σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς και
  • Θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου.

Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια έξτρα κίνητρα, όπως στο εξωτερικό, με κάποιος είδος λοταρίας. Η βούληση της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση είναι να αυξήσει τον εμβολιασμό «το μόνο αντίδοτο στην μετάλλαξη» – όπως επισημαίνουν σε κάθε τόνο κυβερνητικές πηγές και έχει υπογραμμίσει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News