Πολιτική Τετάρτη 16/06/2021, 14:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύουν τη διαδικασία εμβολιασμού

«Να αποκηρύξει δημόσια τις σαχλαμάρες του Π. Πολάκη» κάλεσε τον Αλ .Τσίπρα ο πρωθυπουργός

Κ. Μητσοτάκης: Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύουν τη διαδικασία εμβολιασμού

«Θράσος» καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας – κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή- την αναφορά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε πλάτη» στην κυβέρνηση στη μάχη κατά της πανδημίας. Έκανε επίσης λόγο για «πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» που «υπονομεύουν τη διαδικασία του εμβολιασμού» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να αποκηρύξει δημόσια τις σαχλαμάρες του Π. Πολάκη».

«Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση στη μάχη κατά της πανδημίας, γιατί ό,τι έκανε η κυβέρνηση σπεύδατε πάντα να πείτε το ακριβώς ανάποδο. Βάλατε πλάτη όταν λέγατε τον Νοέμβριο ότι υποσχόμαστε ένα εμβόλιο το οποίο δεν υπάρχει;» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Βάλατε πλάτη τον Ιανουάριο όταν λέγατε ότι το να κάνουμε 25.000 εμβόλια την ημέρα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και σήμερα κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα; Βάλατε πλάτη που όταν πήραμε τη δύσκολη απόφαση να κλείσουμε την οικονομία υπερασπιστήκατε στην οικονομική δραστηριότητα και όταν ανοιξαμε την οικονομική δραστηριότητα μας λέγατε ‘προσέξτε γιατί θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών’; Βάλατε πλάτη με το να μην έχετε πει ούτε μία θετική κουβέντα για την επιχείρηση Ελευθερία;».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης «και σήμερα ακόμη που μιλάμε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  υπονομεύουν τη διαδικασία του εμβολιασμού και δεν μιλάμε για τυχαία στελέχη αλλά για στελέχη που είναι γιατροί και διατέλεσαν στο υπουργείο Υγείας».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον Π. Πολάκη ο πρωθυπουργός είπε πως «με απαράδεκτες αναρτήσεις ευθέως αμφισβητεί τη διαδικασία εμβολιασμού αφήνονοντας σαφέστατα υπονοούμενα ότι δήθεν αυτό το θαύμα της επιστήμης δεν θα έπρεπε να το αγκαλιάσουμε, αλλά θα έπρεπε να είμαστε καχύποπτοι».

«Τα στηρίζετε αυτά; Ετσι στηρίζετε την προσπάθεια; Έχετε το θράσος να λέτε ότι βάλατε πλάτη. Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε θα ήταν να έρθετε και να αποκηρύξετε δημόσια τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News