Πολιτική Παρασκευή 11/06/2021, 13:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Αρ. Πελώνη κλείνει τη συζήτηση περί απολύσεων μη εμβολιασμένων

H Αρ. Πελώνη κλείνει τη συζήτηση περί απολύσεων μη εμβολιασμένων

Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων αρνητών εμβολιασμού, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Όπως είπε, το θέμα «αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ζήτημα για το οποίο η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της». Σε κάθε περίπτωση ειναι μία ζωηρή συζήτηση με ενδιαφέρον η οποία θα απασχολήσει αναπόφευκτα και στην οποία κατατίθενται όλες οι απόψεις, πρόσθεσε η κ. Πελώνη. Ερωτηθείσα στη συνέχεια αν θα μπορεί μία επιχείρηση να δεχθεί μόνο εμβολιασμένους επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της επιτροπής Βιοηθικής «για αυτό το ζήτημα που εγείρει πολλά διλήμματα ήδη».

Σε ό,τι αφορά τα περί προνομίων σε εμβολιασμένους σημείωσε πως «αυτό θα καταστεί εφικτό όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει πρόσβαση σε εύλογο χρονικό διάστημα σε όποιο εμβόλιο επιθυμεί. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα συζητήσουμε ποιες διευκολύνσεις θα είναι αυτές ή ποια προνόμια πρέπει να δοθούν» πρόσθεσε.

Τι θα γίνει με τη διανομή των self test

Σχετικά με τα self test άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και μετά τις 19 Ιουνίου η διανομή τους από τα φαρμακεία, σημειώνοντας πάντως πως αν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάθεσής τους.

«Έχει διασφαλιστεί η διάθεση των self test για τον Ιούνιο σε όλη την επικράτεια. Υπάρχει η συμφωνία με τον ΠΦΣ μέχρι τις 19 Ιουνίου. Σεβόμαστε τη συνδρομή των φαρμακοποιών τόσο στην επιχείρηση εμβολιασμού όσο και στη διανομή των self test. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό αυτό, θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι» πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News