Πολιτική Τετάρτη 9/06/2021, 12:16
ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ

Προς διεύρυνση, όχι κατάργηση του ωραρίου κυκλοφορίας

Προς διεύρυνση, όχι κατάργηση του ωραρίου κυκλοφορίας

Το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης του ωραρίου κυκλοφορίας σε αυτή τη φάση απέκλεισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, την ώρα που η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τη νυχτερινή απαγόρευση, το θέμα της μουσικής στην εστίαση και των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Πελώνη ανέφερε πως «περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής για τη διεύρυνση του ωραρίου και τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους». «Νομίζω πρέπει να συζητάμε για διεύρυνση, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία» ανέφερε, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις σήμερα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των προνομίων για εμβολιασμένους επανέλαβε πως το θέμα δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικες να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο. «Ένα ζήτημα είναι οι διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα, άλλο η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων όπως οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, περιμένουμε τη γνωμοδότηση της επιτροπής βιοηθικής» είπε.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, η προγραμματισμένη ενημέρωση θα γίνει σήμερα στις 19.00 από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News