Πολιτική Τετάρτη 2/06/2021, 13:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζουν μισθούς 350.000 ευρώ για τα golden boys της ΔΕΗ

Φωτ. Intime

Για «φαγοπότι» στη ΔΕΗ που «στο τέλος θα πληρώσουν οι καταναλωτές μαζί με τον λογαριασμό τους» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. 

Όπως αναφέρει ειδικότερα η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δρομολογεί τις μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων και την πληρωμή τους σε… ρεπό, τα golden boys του στη ΔΕΗ δίνουν αυξήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους εαυτούς τους». Το κόμμα επικαλείται δημοσίευμα της «Αυγής» σύμφωνα με το οποίο «η Γενική Συνέλευση της εταιρείας ετοιμάζεται την Παρασκευή να εγκρίνει αυξήσεις σε μισθούς που θα αγγίζουν τα 350.000 τον χρόνο για τα γαλάζια golden boys».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όλα τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας πέραν των bonus των αυξήσεων από 30% έως 50% επί των ετήσιων μεικτών αποδοχών τους θα έχουν τη δυνατότητα της προσαύξησης επί του ποσού του πρώτου bonus έως 50%» ενώ «στα παραπάνω βέβαια δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν τα υπόλοιπα ‘δωράκια’, όπως αμοιβές για συμμετοχές σε συμβούλια και επιτροπές, υπερπολυτελή αυτοκίνητα και προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης». 

Την ίδια ώρα, προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η ΔΕΗ έχει πλήρως απαξιωθεί, με φουσκωμένους λογαριασμούς, κύμα αποχωρήσεων πελατών και ανελέητο κυνηγητό φτωχών νοικοκυριών από εισπρακτικά δικηγορικά γραφεία». «Κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να στήσουν κανονικό φαγοπότι στη ΔΕΗ που στο τέλος θα πληρώσουν οι καταναλωτές μαζί με τον λογαριασμό τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News