Πολιτική Τρίτη 27/04/2021, 12:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για SMS και διαδημοτικές μετακινήσεις

«Στόχος ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι»

Αρ. Πελώνη: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για SMS και διαδημοτικές μετακινήσεις

To θέμα των SMS για τις μετακινήσεις θα εξεταστεί και θα υπάρξουν κεντρικές επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο απάντησε πως «με το άνοιγμα της εστίασης το λογικό θα ήταν να αρθεί η απαγόρευση» αλλά παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. 

Η κ. Πελώνη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το φετινό Πάσχα θα σηματοδοτήσει και το πέρασμα της χώρας στην εποχή μετά την πανδημία και την είσοδο σε μια νέα περίοδο ισχυρής ανάκαμψης. «Κοινός στόχος τώρα είναι ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι» ανέφερε προσθέτοντας πως με αυτό το σκεπτικό παρατάθηκε έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων σε όλη τη χώρα. 

Ανέφερε ακόμη πως τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι τόσο στις εθνικές οδούς και τους παράδρομους όσο και στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

Σημείωσε επίσης πως ειναι θετικό ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφεται σταδιακή αλλά αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς και των διασωληνωμένων. «Φαίνεται πάντως ότι ήδη μπήκαμε στο δρόμο για την επιστροφή στο μέλλον. Και είναι υποχρέωση όλων να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην εφησυχάζουμε έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης» είπε.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ανέφερε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» επεκτείνεται σταδιακά και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.870.000 εμβολιασμοί, 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, που αντιστοιχεί στο 19,3% ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 845.000 ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8%. Σημείωσε ακόμη πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών – μετά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- έχει δώσει το πράσινο φως για εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson&Johnson οι οποίοι θα ξεκινήσουν στη χώρα μας την Τετάρτη 5 Μαΐου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News