Πολιτική Τετάρτη 21/04/2021, 08:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Αρνητική η κυβέρνηση σε μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

«Ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις το απόγευμα»

Αρ. Πελώνη: Αρνητική η κυβέρνηση σε μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Εισήγηση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει σήμερα «για να εξετάσει κάποιες σκέψεις της κυβέρνησης που αφορούν το Πάσχα».

«Ο λόγος που συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή για αυτά τα θέματα είναι για να δώσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα μία ορατότητα στους πολίτες. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μείζον σημασίας θέμα για όλους» εξήγησε.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις ή διάγγελμα από τον πρωθυπουργό απάντησε πως «καμία τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί». «Αν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες θα το μάθετε και θα ανακοινωθεί» είπε. Υπενθύμισε παράλληλα πως σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη ενημέρωση στο υπ. Υγείας – όπου ανάλογα με το τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί – δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις. «Θα συνεδριάσει η επιτροπή, ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις το απόγευμα. Θα εξαρτηθεί από τη συνεδρίαση της επιτροπής» δήλωσε συγκεκριμένα.

Εξηγώντας το σκεπτικό της κυβέρνησης είπε πως δεν πρέπει να ρισκάρουμε «όλα αυτά που έχουμε κερδίσει». «Βρισκόμαστε προς το τέλος, οι εμβολιασμοί προχωρούν. Πρέπει να κοιτάμε και το μετά πώς θα διασφαλίσουμε την επάνοδο σε μία νέα κανονικότητα χωρίς να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα» ανέφερε. Είπε ακόμη πως «προφανώς θα υπάρχουν έλεγχοι για τις μετακινήσεις» εν όψει Πάσχα και πρόσθεσε πως το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Σε ό,τι αφορά τον οδικό χάρτη του ανοίγματος δραστηριοτήτων ανέφερε πως στα μέσα Μαΐου προγραμματίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα, ενώ για την εστίαση είπε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμά της σε εξωτερικούς χώρους. Περί τις 10 Μαΐου εκτιμάται ότι θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News