Πολιτική Παρασκευή 12/03/2021, 11:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης

«Στρατηγική σας επιλογή η ένταση και ο διχασμός» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό

Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης

Δριμύ «κατηγορώ» κατά του πρωθυπουργού, στον οποίο καταλόγισε ότι είναι «ο ενορχηστρωτής της έντασης» διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για την αστυνομική βία. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας την συμπαράστασή του «σε όλους τους πολίτες που κακοποιήθηκαν από φαινόμενα αστυνομικής βίας καθώς και στον αστυνομικό που κακοποιήθηκε από επιθέσεις χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη». Χαρακτήρισε «απεχθή» τα παραπάνω φαινόμενα, σημειώνοντας πως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από κανέναν δημοκρατικό πολίτη και πρόσθεσε πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη.

«Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες σας κατηγορω γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία με τους πολίτες κουρασμένους από την πανδημία εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας επιλέγοντας ως βασική στρατηγική την ένταση και τον διχασμό» επισήμανε και συνέχισε:

«Σας κατηγορώ γιατί όχι μονο αποτύχατε στην διαχείριση της πανδημίας αλλα γιατί ακόμη και σήμερα με χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα εξακολουθείτε να εμφανίζετε στουυς πολίτες μία πλαστή πραγματικότητα δήθεν επιτυχίας και να εκμεταλλεύεστε την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλετε μέτρα περιορισμών στη Δημοκρατία και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Ενώ αποτύχατε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που χτυπάει εκατ. νοικοκυριά επιμένετε να κρύβεστε πίσω από κατασκευασμένους αριθμούς και να μοιράζετε χάντρες στη μεσαία τάξη την ίδια στιγμή που προετοιμάζετε έναν νέο κύκλο οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας στον τόπο. Η κυβέρνησή σας έχει αποδυθεί σε μία πρωτοφανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος, προκλητικά ρουσφέτια, χορηγίες παντός είδους».

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι «μπροστά στα αδιέξοδα που η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί αντιδρά με ένα τρόπο όχι απλώς ανεύθυνο, αλλα και επικίνδυνο επιστρατεύοντας την καταστολή αντί για την πειθώ και το ψέμα αντί για την αλήθεια».

«Υποσχεθήκατε στους πολίτες ασφάλεια. Ζούμε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας στην εργασία, στην υγεία, στον φόβο να βγουν οι πολίτες έξω από τα σπίτια τους στις γειτονιές τους. Καταφεύγετε στον αυταρχισμό και στην καταστολή. Δεν μας φτάνει η καταστολή της ζωής μας και της καθημερινότητας από τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα έχουμε τώρα και τα τάγματα εφόδου της Αστυνομίας να κακοποιούν νέους, οικογένειες επειδή βγήκαν μία βόλτα έξω από το σπίτι. Δημιουργείτε στους πολίτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας στις γειτονιές τους» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων είναι η οργή των νοικοκυραίων, αυτή την οργή να φοβάστε. Αυτό που είδαμε στη Ν. Σμύρνη είναι η στρατηγική σας επιλογή. Και άλλες φορές υπήρξαν υπερβολές από επίορκους αστυνομικούς. Όχι μόνο δεν ζητήσατε μία συγγνώμη, δεν θέσατε αμέσως τον δράστη αστυνομικό αλλά δώσατε και σκονάκια στους βουλευτές σας να κατηγορούν το θύμα βγάζον στη δημοσιότητα τον φάκετο των πολιτικών του φρονημάτων. Σε ποιες εποχές μας γυρίζετε κ. Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε επιπλέον τον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος προσωπικά «είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της έντασης». «Ενώ είχατε την πληροφορία από τις αρχές ότι χούλιγκαν θα συνέρρεαν στη Νέα Σμύρνη για να αμαυρώσουν την ειρηνική διαμαρτυρία των πολιτών αντί να φροντίσετε να τους απομονώσετε και να διασφαλίσετε την ασφάλεια των διαδηλωτών το μόνο που κάνατε ήταν να ρίξετε την ευθύνη στους πολιτικούς σας αντιπάλους» είπε. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News