Πολιτική Παρασκευή 12/03/2021, 10:44
ΒΟΥΛΗ

O K. Μητσοτάκης απαντά στην ερώτηση Αλ. Τσίπρα για την αστυνομική βία

O K. Μητσοτάκης απαντά στην ερώτηση Αλ. Τσίπρα για την αστυνομική βία

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα – σε ανώτατο επίπεδο – η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τα πρόσφατα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα στην Βουλή με υπερβατική διάθεση και θα μιλήσει για την ενότητα που είναι αναγκαία σε μία στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία στροφή πριν βγει από την υγειονομική κρίση. Αυτό δεν σημαίνει πως εάν ο πρωθυπουργός προκληθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν θα απαντήσει. Στο Μαξίμου εξάλλου είναι εδραιωμένη η άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει τις συγκεντρώσεις, όπως φαίνεται από δηλώσεις στελεχών του, ώστε να βάλει πολιτικά προσχώματα στην κυβέρνηση. Αυτή όμως δεν θα είναι η κεντρική λογική της ομιλίας Μητσοτάκη που θα επιχειρήσει να μεταφέρει την μεγάλη εικόνα. 

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί σε τρεις άξονες.

  • Ο πρώτος θα αφορά την αναγκαιότητα να πέσουν οι τόνοι και να διασφαλιστεί η κοινωνική ηρεμία. Στην κυβέρνηση ανησυχούν και είναι λογικό, μήπως ο φαύλος κύκλος της βίας συνεχιστεί και θεωρούν κομβικής σημασίας να πέσουν οι τόνοι.
  • Ο δεύτερος άξονας αφορά τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ένταση. Στο Μαξίμου θεωρούν πως η αξιωματική αντιπολίτευση τροφοδοτεί και υποθάλπτει τις κινητοποιήσεις όπως φαίνεται και δηλώσεις στελεχών της, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ξεφύγει από πολιτικά αδιέξοδα. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει ευθέως τις συγκεντρώσεις σε μία περίοδο μάλιστα που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό κύμα πανδημίας και τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο.
  • Ο τρίτος άξονας θα αφορά τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί η εικόνα της περασμένης Κυριακής. Φαινόμενα αστυνομικής βίας θα καταγγέλονται στον Συνήγορο του Πολίτη που θα αντικαταστήσει επισήμως την άτυπη δουλειά που έκανε μέχρι τώρα η Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στην εκπαίδευση των αστυνομικών, ώστε όταν να μην βγαίνουν στον δρόμο χωρίς επαρκή εκπαίδευση και τέλος στον οπλισμό τους όπου αναμένεται να προστεθεί κάμερα ώστε σε περιστατικά βίας να μπορεί άμεσα να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News