Πολιτική Τρίτη 12/01/2021, 14:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος Ερντογάν κατά Ελλάδας

AP Photo/Burhan Ozbilici

Με ισχυρισμούς για παραβιάσεις του εναέριου χώρου και παράνομες δράσης στο ζήτημα των νησιών επιτίθεται κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά τη συμφωνία για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών στις 25 Ιανουαρίου. Κατηγορεί δε την Ε.Ε. για «στρατηγική τύφλωσης» στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου. 

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει τις δραστηριότητες των τελευταίων ετών που αυξάνουν την ένταση, όπως οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και η παράνομη δράση της στο ζήτημα των νησιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του προς τους πρέσβεις της Ε.Ε. στην Άγκυρα.

«Κάποια μέλη της Ε.Ε τα διμερή τους ζητήματα προσπάθησαν να τα επιλύσουν στους διαδρόμους της Ε.Ε. Εκμεταλλεύτηκαν την ατζέντα της Ε.Ε και κρύφτηκαν πίσω από την αλληλεγγύη των χωρών – μελών» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στον απόηχο της ανακοίνωσης για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Ξεκάθαρη στάση στρατηγικής τύφλωσης ήταν τα ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου. Αδικηθήκαμε. Δεν αποδεχόμαστε τις προσπάθειες εγκλωβισμού μας στις ακτές μας» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Πηγή: Kathimerini.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News