Πολιτική Τρίτη 12/01/2021, 14:25
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

φωτ. Associated Press

Δεν έχει προγραμματισθεί ή συμφωνηθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές με αφορμή σημερινές δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντησή του με πρέσβεις κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Τούρκο ομόλογό του από σειρά ετών, πλην όμως, δεν έχει συμφωνηθεί και προγραμματισθεί συνάντησή τους για το προσεχές διάστημα.

«Βεβαίως, ο κ. Δένδιας παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μίας συνάντησης με τον κ. Τσαβούσογλου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές. 

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση πως σε περίπτωση που στηρίξει την Ελλάδα όπως έκανε στη σύνοδο του Οκτωβρίου, τότε και η Τουρκία θα κάνει πάλι όσα έκανε πρόσφατα. Αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές Αθήνας- Άγκυρας υποστήριξε ότι έχει συμφωνήσει με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, να συναντηθούν. 

Αθήνα και Άγκυρα έχουν συμφωνήσει σε επανέναρξη των διερευνητικών επαφών στις 25 Ιανουαρίου. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News