Πολιτική Πέμπτη 7/01/2021, 15:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για διερευνητικές: «Η μπάλα στο γήπεδο της Τουρκίας» 

ΥΠΕΞ για διερευνητικές: «Η μπάλα στο γήπεδο της Τουρκίας» 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια κρούση από την τουρκική πλευρά σε ό,τι αφορά τον ορισμό ημερομηνίας για τις διερευνητικές επαφές, δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως η Τουρκία είναι αυτή που θα πρέπει να ορίσει ημερομηνία, δεδομένου ότι η επόμενη συνάντηση, ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών, όταν γίνει, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη. 

«Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η “μπάλα” είναι ουσιαστικά στο γήπεδο της τουρκικής πλευράς», είπε, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τονίσει επανειλημμένα ότι για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές θα πρέπει να υπάρξει μια αποκλιμάκωση σε βάθος χρόνου.

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του προεδρικού διατάγματος αναφορικά με το κλείσιμο των κόλπων και την χάραξη των οριζοντίων γραμμών στο Ιόνιο. Όπως διευκρίνισε, το σχετικό νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια θα κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News