Πολιτική Πέμπτη 3/12/2020, 14:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας για διερευνητικές: Χρειάζεται συνέπεια από πλευράς Τουρκίας

Στ. Πέτσας για διερευνητικές: Χρειάζεται συνέπεια από πλευράς Τουρκίας

Συνέπεια και συνέχεια από την πλευρά της Τουρκίας ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έναρξης των διερευνητικών επαφών.

«Διερευνητικές επαφές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή εφόσον υπάρχει η συνέπεια και η συνέχεια από πλευράς της Τουρκίας» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν θέλουμε να ακούμε μόνο για την ειρηνική επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, και από την άλλη να βλέπουμε παράνομες Navtex και προκλητικές ενέργειες όπως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα Κατεχόμενα» είπε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό αίτημα, «αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων μας».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα ζητήσει η Ελλάδα κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα επανεκτιμηθούν οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα συμπεράσματα της 1ης και 2ας Οκτωβρίου σχετικά με το ενδεχόμενο κυρώσεων, αλλά και στην αναφορά του πρωθυπουργού για εμπάργκο όπλων.

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας και της Κύπρου έχουμε τα συμπεράσματα της 1ης και 2ας Οκτωβρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι σαφέστατα όσον αφορά ένα πλαίσιο κυρώσεων που θα μπορούσαν να επιβληθούν και το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Νοεμβρίου στο οποίο είχαμε την αναφορά του Πρωθυπουργού για εμπάργκο όπλων. Και τα δύο θέματα θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα και θα ενημερώσουμε πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις που θα έχουν γίνει» είπε.

Στην Κύπρο την Παρασκευή ο Ν. Δένδιας 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο του συντονισμού Ελλάδας-Κύπρου ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Λευκωσία αύριο Παρασκευή.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στις εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και στο Κυπριακό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News