Πολιτική Πέμπτη 7/01/2021, 07:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική για Εκκλησίες – Τι θα γίνει η αγορά

Μετωπική για Εκκλησίες – Τι θα γίνει η αγορά

Από χθες είχαμε γράψει στο MR πως η κυβέρνηση θα επεδίωκε να ξεπεράσει τον σκόπελο των Θεοφανείων με το μικρότερο δυνατό κόστος. Που σημαίνει πως δεν υπήρχε πρόθεση επέμβασης της αστυνομίας σε Εκκλησίες μόνο σε περιπτώσεις που η κατάσταση ξέφευγε. Και χθες παρά την δεδομένη απειθαρχία της Εκκλησίας η κατάσταση δεν ξέφυγε σε καμία περίπτωση από τον έλεγχο, όπως θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει εάν υπήρχε επέμβαση των ΜΑΤ .

Αυτό ουσιαστικά εξέφρασε εν είδει ερώτησης προς τον κ. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. «Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά»  ανέφερε ο κ. Ταραντίλης. Η ίδια ανακοίνωση κατέληγε λέγοντας πως «σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις».

Σφοδρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο social media με την οποία χαρακτήριζε κωμικοτραγική την κυβέρνηση που υποχώρησε εμπρός στην ανταρσία της Εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας την διαχείριση «θέατρο του παραλόγου». Η αξ. αντιπολίτευση δεν σταμάτησε εκεί, καθώς μετά την απάντηση Ταραντίλη επανήλθε με νέα ανακοίνωση ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη πως «για ακόμη μια φορά έκανε τα στραβά μάτια και έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

Στο ίδιο μήκος κύματος – και τούτο έχει και πολιτικό ενδιαφέρον – ήταν και η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ. Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επί ημερών της  «αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους» παρά «τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία». Η ανακοίνωση καταλήγει πως «οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».

Πάει πίσω το άνοιγμα

Οι χθεσινές πάντως εικόνας προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αρκετούς ειδικούς να σημειώνουν πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων. Η εικόνα προκάλεσε έντονο προβληματισμό και πλέον εκτός από τα σχολεία που εκτός απροόπτου θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, φαίνεται πως τα υφιστάμενα μέτρα θα πάρουν παράταση τουλάχιστον για μία εβδομάδα, ώστε να φανεί πιο σαφώς και το αποτέλεσμα της εορταστικής περιόδου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News