ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το χαστούκι που…διέγραψε ιστορία

Το χαστούκι που…διέγραψε ιστορία

Μόλις τρεις γυναίκες στην ιστορία των μεγαλύτερων κινηματογραφικών βραβείων έχουν λάβει Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, με την τρίτη να το παραλαμβάνει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο λόγος για την Jane Campion, η οποία ήταν ήδη φαβορί για την σκηνοθεσία της ταινίας «Η εξουσία του Σκύλου».

«Αγαπώ την σκηνοθεσία, διότι είναι μία βαθιά βουτιά μέσα στο σενάριο, αν και το έργο της ανάδειξής του μπορεί να σε κατακλύσει», δήλωσε η ίδια μεταξύ άλλων παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο. «Σε ευχαριστώ, Ακαδημία, είναι τιμή για μία ζωή», σημείωσε η Campion.

Το χαστούκι που…διέγραψε ιστορία-1

φωτ. Reuters

Πράγματι είναι μία μεγάλη τιμή για την ίδια, αλλά και βέβαια για όλες τις γυναίκες του κινηματογραφικού χώρου, ο αριθμός των οποίων ήταν μειωμένος σε σχέση με τα δύο τελευταία έτη των Όσκαρ. Ειδικότερα, πρόκειται για μία μνημειώδη διάκριση, σε μία σημαντικότατη κατηγορία της χθεσινής τελετής, όπου συνολικά μόλις το 27% των υποψηφίων (σε κατηγορίες εκτός ηθοποιίας) ήταν γυναίκες.

Την επιτυχία αυτή, όπως και πολλά άλλα γενονότα στην τελετή των Όσκαρ – όπως την ομιλία της Μίλα Κούνις και τα δευτερόλεπτα σιγής που τήρησαν προσκεκλημένοι και συντελεστές για την Ουκρανία ή την διάκριση της Αριάνα Ντε Μπόουζ – επισκίασε ένα χαστούκι.

Αμφιλεγόμενο ακόμη εάν ήταν στημένο ή όχι, σε κάθε περίπτωση το πρώτο πράγμα που είδαν οι Ευρωπαίοι σήμερα το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ. Και μάλλον αυτό θα μείνει από την φετινή τελετή.

Το χαστούκι που…διέγραψε ιστορία-2

* Ο Will Smith όσο απομακρύνεται από την σκηνή. (φωτ. Reuters)

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχεδόν άφαντες οι γυναίκες και στα φετινά Όσκαρ

Ταξίδια, περιποιήσεις και ποπκόρν: Τα δωράκια που παίρνουν οι υποψήφιοι για Όσκαρ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News