Life & Arts Δευτέρα 28/03/2022, 11:42
LIFE & ARTS

Ταξίδια, περιποιήσεις και ποπκόρν: Τα δωράκια που παίρνουν οι υποψήφιοι για Όσκαρ

Ταξίδια, περιποιήσεις και ποπκόρν: Τα δωράκια που παίρνουν οι υποψήφιοι για Όσκαρ

H τελετή απονομής των Όσκαρ έριξε αυλαία για άλλη μια χρονιά και κάποιοι έφυγαν από το Dolby Theater του Λος Άντζελες με το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, ενώ άλλοι όχι. 

Ωστόσο, όλοι οι υποψήφιοι στις πιο επιφανείς κατηγορίες – συνολικά 28 άτομα – έφυγαν με τα χέρια γεμάτα, καθώς πήραν ένα gift bag με δωράκια αξίας σχεδόν 140.000 δολαρίων.

Πρόκειται για τα περίφημα gift bags με το όνομα «Εverybody Wins», δηλαδή «όλοι είναι νικητές», τα οποία δίνει μια εταιρεία marketing τα τελευταία 20 χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Distinctive Assets (@swagassets)

 

Φέτος, οι τσαντούλες με τα δωράκια δόθηκαν στους υποψήφιους Α’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου, Β’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Σκηνοθέτη, όπως επίσης και στις τρεις παρουσιάστριες της τελετής (Γουάντα Σάικς, Έιμι Σούμερ και Ρετζίνα Χολ).

Όπως αναφέρει ο Λας Φάρι, ιδρυτής της εταιρείας marketing που δίνει τα δωράκια αυτά μόνο στους… εκλεκτούς, αυτά τα gift bags έχουν πλέον τη δική τους φήμη στη βιομηχανία της διασκέδασης, με τους λήπτες τους να δίνουν και ειδικές οδηγίες για το πού και πώς θα σταλούν.

Τι δώρα θα πάρουν φέτος οι σταρ

Το πιο ακριβό πράγμα που περιέχεται στο φετινό σακουλάκι είναι ένα κουπόνι για μια διαμονή τριών νυκτών στο Κάστρο Τούριν της Σκωτίας, συνολικής αξίας 50.000 δολαρίων. Η διαμονή στο κάστρο του 17ου αιώνα περιλαμβάνει υποδοχή με γκάιντες και μπάτλερ στη διάθεση των φιλοξενούμενων.

Ταξίδια, περιποιήσεις και ποπκόρν: Τα δωράκια που παίρνουν οι υποψήφιοι για Όσκαρ-1

To gift bag περιέχει συνολικά 52 αντικείμενα, όπως μεταξύ άλλων:

  • Ειδική επέμβαση λιποαναρρόφησης, αξίας 12.000 δολαρίων, από τον πλαστικό χειρουργό των σταρ, τον διάσημο δρ. Τόμας Σου
  • Τίτλοι ευγενείας «Λόρδος» ή «Λαίδη του Γκλέντσο», καθώς και ένα μικρό οικόπεδο στη Σκωτία
  • Κουπόνι 25.000 δολαρίων για ανακαίνιση από γνωστή εταιρεία του Λος Άντζελες
  • Γκουρμέ ποπκόρν σε διάφορες γεύσεις
  • Σχεδόν 10.000 ευρώ για θεραπείες και άλλες «διαδικασίες αναζωογόνησης» από άλλον γνωστό γιατρό
  • Διανομή τεσσάρων ημερών για δύο σε πολυτελές θέρετρο και σπα στην Καλιφόρνια, συνολικής αξίας 15.000 δολαρίων.
  • Σετ τσαγιού από εταιρεία που στηρίζει η Όπρα Γουίνφρεϊ.
  • Μάθημα lifecoaching και wellness με ειδικό, αξίας 1.200 δολαρίων.
  • Ελαιόλαδο με χρυσάφι

Το… πρόβλημα με τα δωράκια

Παρόλο που οι υποψήφιοι για τα Όσκαρ παίρνουν όλα τα παραπάνω δωρεάν, σύμφωνα με την Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων (IRS) των ΗΠΑ τα δώρα αυτά φορολογούνται κανονικά.

Βέβαια, όπως τονίζει ο Φάρι, είναι στο χέρι του κάθε σταρ που θα παραλάβει την τσάντα με τα δώρα ποιο από αυτά θα χρησιμοποιήσει και άρα πόσο θα φορολογηθεί.

Πέρα από τα υλικά δώρα, όπως το σετ τσαγιού, τα περισσότερα από αυτά τα δώρα είναι σε κουπόνια και εφόσον δεν χρησιμοποιηθούν, δεν φορολογούνται.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που δίνει τα δώρα αναφέρει ότι και πάλι αποτελούν ένα πολύ καλό deal για τους υποψηφίους.

«Στην πραγματικότητα, αν πας σε αυτό το ταξίδι στη Σκωτία που κοστίζει 50.000 δολάρια και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πληρώσεις τον φόρο, είσαι και πάλι κερδισμένος. Οι πλούσιοι λατρεύουν τέτοια deals» υποστηρίζει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο «CODA» της Σιάν Χέντερ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News