ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Όταν το φως των Χριστουγέννων ξεθωριάζει

Όταν το φως των Χριστουγέννων ξεθωριάζει

Ακυρώθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η φημισμένη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μονάχου, λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία

Την «πικρή είδηση», όπως την χαρακτήρισε, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, λέγοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ακυρώσει το δημοφιλές γεγονός, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει περίπου 3 εκατ. άτομα. 

Η Γερμανία είναι διάσημη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της. Περίπου 2.500 πραγματοποιούνται στη χώρα κάθε χρόνο, πραγματοποιώντας τζίρο 3-5 δισ. ευρώ. 

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Μονάχου, που έχει τις ρίζες της στον 14ο αιώνα, θα λειτουργούσε από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου και ξανά από τις 27 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου. 

Η Γερμανία καταγράφει περισσότερα από 50.000 κρούσματα καθημερινά, με την περιοχή της Βαυαρίας να πλήττεται περισσότερο, με 554,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στο 7ήμερο. 

O διευθυντής του Robert Koch Institute προειδοποίησε για «πραγματικά τραγικά Χριστούγεννα», αν δεν ληφθούν μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα γίνει ο κορωνοϊός λιγότερο σοβαρός από τη γρίπη

Covid-19: Αυτά τα δύο χάπια θα είναι σύντομα διαθέσιμα – Θα βάλουν τέλος στην πανδημία;

Κορωνοϊός: Το 2022 έτος-ορόσημο για την εξάλειψη της πανδημίας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News