ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μια προσευχή στο μολυσμένο ποτάμι

Φωτ. Reuters

Πάνω σε ένα τοξικό στρώμα επιλέγουν να προσευχηθούν χιλιάδες Ινδουιστές, οι οποίοι σπεύδουν στο ιερό ποτάμι Yamuna, κοντά στο Νέο Δελχί, προκειμένου να λάβουν μέρος στη θρησκευτική εορτή του Chhath Puja. 

Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στις όχθες του μολυσμένου ποταμού, συνολικού μήκους 1.376 χιλιομέτρων, και προσεύχονται στον Θεό Ήλιο. 

Το λευκό στρώμα, το οποίο μοιάζει με αφρό, στην ουσία αποτελεί αποτέλεσμα της υψηλής συγκέντρωσης σε αμμωνία και φωσφορικό άλας, ένα μίγμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα. 

Όμως, τα μολυσμένα νερά φαίνεται ότι αφήνουν αδιάφορους τους πιστούς, οι οποίοι αποφασίζουν να κολυμπήσουν πάνω και γύρω από το τοξικό στρώμα.  

mia-proseychi-sto-molysmeno-potami0

«Τα νερά είναι εξαιρετικά βρόμικα, αλλά δεν έχουμε επιλογή» λέει μία από τις πιστές, μιλώντας στο Reuters.  

mia-proseychi-sto-molysmeno-potami1

Πριν την έναρξη της γιορτής, τουλάχιστον 15 βάρκες της τοπικής κυβέρνησης προσπάθησαν να καθαρίσουν τα νερά. Αλλά οι ειδικοί φοβούνται ότι η ζημιά είναι ήδη πολύ μεγάλη. 

«Το ποτάμι είναι οικολογικά νεκρό. Δεν έχει ψάρια και πουλιά του νερού. Και αυτό ισχύει για χρόνια τώρα» εξηγεί ο Bhim Singh Rawat, ειδικός επί των ποταμών. 

mia-proseychi-sto-molysmeno-potami2

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Νέο Δελχί ευθύνεται για το 76% της συνολικής μόλυνσης των ποταμών στην Ινδία, παρότι μόλις το 2% των ποταμών της χώρας διατρέχουν την περιοχή. 

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Reuters

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλέβοντας εκατομμύρια τόνους ψαριών

Λας Πάλμα: Το νησί της Ευρώπης που θυμίζει… κόλαση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News