Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 12/11/2021, 13:44
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γιατί πυκνώνουν τα σύννεφα στη Γερμανία

Γιατί πυκνώνουν τα σύννεφα στη Γερμανία

Η σκληροτράχηλη οικονομία της Γερμανίας καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα απρόσμενη πρόκληση, καθώς οι αναλυτές τρέμουν στην ιδέα της επαναφοράς ενός lockdown, ενόσω ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού εκτοξεύεται και πάλι. 

Τα σύννεφα πάνω από το Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη έχουν ήδη αρχίσει να πυκνώνουν, με την Επιτροπή των Σοφών, η οποία συμβουλεύει οικονομικά την κυβέρνηση, να περικόπτει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. 

Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και το υψηλό ενεργειακό κόστος έρχονται να προστεθούν στο καθοδικό σπιράλ της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι «Σοφοί» να βλέπουν μικρότερη άνοδο του ΑΕΠ κατά τους επόμενους μήνες. 

Συγκεκριμένα, για το σύνολο του 2021 αναμένεται πλέον ρυθμός ανάπτυξης 2,7% (έναντι 3,1% προηγουμένως), γεγονός το οποίο καθιστά τη Γερμανία μία από τις χώρες με την βραδύτερη ανάκαμψη εντός του τρέχοντος έτους σε όλη την Ευρωζώνη. 

Αν και η οικονομία συρρικνώθηκε το 2020 σε μικρότερο βαθμό (5%) σε σχέση με τις υπόλοιπες της Γηραιάς Ηπείρου, τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για να επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times 

Διαβάστε επίσης:

HSBC: Πού χτυπά το 4ο κύμα κορωνοϊού – Η θέση της Ελλάδας

Γερμανία: «Καλπάζει» ο πληθωρισμός και τον Οκτώβριο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News