ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η πιο αμφιλεγόμενη πόρτα πουλήθηκε για 718.750 δολάρια

Η πιο αμφιλεγόμενη πόρτα πουλήθηκε για 718.750 δολάρια

Έχουν περάσει 27 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία Τιτανικός. Όμως πολλοί επιμένουν ακόμα ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Jack (Leonardo DiCaprio) θα μπορούσε να είχε επιβιώσει, εάν η Rose (Kate Winslet) του είχε κάνει λίγο χώρο πάνω στο κομμάτι ξύλου που έσωσε την ίδια από τα κρύα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Πλέον, ο άνθρωπος που πλήρωσε 718.750 δολάρια για να αγοράσει σε δημοπρασία την πιο πολυσυζητημένη πόρτα του κόσμου, μπορεί να διαπιστώσει και μόνος του εάν η θεωρία αυτή έχει βάση.

Η πόρτα είναι πολύ σημαντική για την πλοκή της ταινίας, αφού μετά τη βύθιση του Τιτανικού, βρίσκεται να επιπλέει στα νερά. Πάνω της προσπαθούν να κρατηθούν ο Jack  και η Rose για να σωθούν, όμως γρήγορα διαπιστώνουν ότι ο χώρος αρκεί μόνο για έναν. Έτσι, ο Jack θυσιάζει τη δική του ζωή για να σωθεί η Rose.

Η πιο αμφιλεγόμενη πόρτα πουλήθηκε για 718.750 δολάρια-1

Το 2022, ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, James Cameron, επιχείρησε να δώσει τέλος στη συζήτηση για το εάν ο Jack χρειαζόταν πράγματι να πεθάνει.

«Κάναμε μία εκτενή ιατροδικαστική ανάλυση με έναν ειδικό στην υποθερμία, ο οποίος αναπαρήγαγε τη σχεδία από την ταινία… Πήραμε δύο κασκαντέρ οι οποίοι είχαν την ίδια μάζα σώματος με την Kate και τον Leo, τοποθετήσαμε αισθητήρες πάνω τους και μέσα τους και τους βάλαμε σε παγωμένο νερό, όπου κάναμε δοκιμές για να δούμε εάν θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει με μια σειρά από μεθόδους. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε τρόπος ώστε να επιβιώσουν και οι δύο. Μόνο ένας μπορούσε να επιβιώσει», είπε.

Βέβαια, ο σκηνοθέτης είχε και ένα λιγότερο επιστημονικό επιχείρημα: «Ο Jack έπρεπε να πεθάνει. Είναι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Είναι μια ταινία για την αγάπη και την θυσία και την θνητότητα. Η αγάπη μετριέται από την θυσία».

Στην ίδια δημοπρασία της Treasures from Planet Hollywood της Heritage Auctions πουλήθηκαν, μεταξύ άλλων, το φόρεμα που φορούσε η Winslet στο φινάλε της ταινίας αντί 125.000 δολαρίων, το μαστίγιο του Indiana Jones από το «The Temple of Doom» για 525.000 δολάρια και το τσεκούρι του Jack Nicholson από το «The Shining» για 125.000 δολάρια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο μεγιστάνας που θα φτιάξει τον Τιτανικό ΙΙ – Γιατί βαριέται να κάθεται και να μετρά τα χρήματά του

«Νύχτα και Πάγος»: Μία μηχανή κοπής χρήματος 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ – Βίντεο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News