Business & Finance Τετάρτη 13/03/2024, 14:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο μεγιστάνας που θα φτιάξει τον Τιτανικό ΙΙ – Γιατί βαριέται να κάθεται και να μετρά τα χρήματά του

Ο μεγιστάνας που θα φτιάξει τον Τιτανικό ΙΙ – Γιατί βαριέται να κάθεται και να μετρά τα χρήματά του

Ο Τιτανικός θα πλεύσει ξανά και θα είναι «πολύ, πολύ καλύτερος από τον αρχικό». Αυτή την υπόσχεση έδωσε ο μεγιστάνας των ορυχείων Clive Palmer, στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν στην Όπερα του Σίδνεϊ για να ακούσουν το φιλόδοξο project του. Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος παρουσιάζει τα σχέδιά του για τον Τιτανικό ΙΙ. Το είχε κάνει ξανά το 2012 και το 2018.

Αντιμέτωπος με τον σκεπτικισμό των δημοσιογράφων για το κατά πόσο το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα αυτή τη φορά, ο Palmer απάντησε πως έχει «αρκετά χρήματα για να κατασκευάσει 10 Τιτανικούς», γράφει ο Guardian.

Οι προσφορές θα κατατεθούν τον Ιούνιο, τα συμβόλαια θα υπογραφούν τον Δεκέμβριο και το πλοίο των 56.000 τόνων θα κοστίσει από 500 εκατ. δολάρια έως 1 δισ. δολάρια, εκτίμησε.

Ο μεγιστάνας που θα φτιάξει τον Τιτανικό ΙΙ – Γιατί βαριέται να κάθεται και να μετρά τα χρήματά του-1
φωτ.: AP

«Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να φτιάξω τον Τιτανικό αντί να κάθομαι στο σπίτι και να μετράω τα χρήματά μου», είπε ο Palmer στους δημοσιογράφους, με την ειλικρίνεια ενός ανθρώπου που κερδίζει περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο από τα δικαιώματα εξόρυξης.

Για τον Palmer, το ερώτημα δεν είναι το πώς να βγάλει χρήματα, αλλά πού να τα ξοδέψει. Για αυτό και όταν παρουσίασε για πρώτη φορά το όνειρό του να φτιάξει μια νέα εκδοχή του Τιτανικού, πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία, όλοι πίστεψαν ότι ήταν αρκετά πλούσιος και εκκεντρικός για να το κάνει πραγματικότητα.

Όμως, μετά ξέσπασε η πανδημία και το project «πάγωσε», καθώς τα λιμάνια έκλεισαν και η κρουαζιέρα έπεσε σε μια κρίση που έμοιαζε υπαρξιακή.

Τώρα που η πανδημία πέρασε, ο Palmer «ξεσκόνισε» τα σχέδιά του. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι να ανακοινώσουμε ότι έπειτα από απρόβλεπτες παγκόσμιες καθυστερήσεις, βρισκόμαστε και πάλι σε επαφή με τους συνεργάτες μας για να κάνουμε το όνειρο του Τιτανικού ΙΙ πραγματικότητα. Ας αρχίσει το ταξίδι», έγραφε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Palmer πιστεύει ότι το έργο θα αναλάβει κάποιο ευρωπαϊκό ναυπηγείο, καθώς τα κινεζικά δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο του project. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του, οι εργασίες θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Ο μεγιστάνας που θα φτιάξει τον Τιτανικό ΙΙ – Γιατί βαριέται να κάθεται και να μετρά τα χρήματά του-2
φωτ.: Shutterstock 

Το πλοίο θα είναι 269 μέτρων και θα μπορεί να μεταφέρει 2.345 επιβάτες στα εννέα καταστρώματα και τις 835 καμπίνες του.

Όταν ο Τιτανικός ΙΙ αρχίσει τα ταξίδια του, οι επιβάτες θα ενθαρρύνονται να φορούν ρούχα της εποχής του 1900, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό.

Οι περισσότερες καμπίνες θα είναι πρώτης θέσης, αλλά οι επιβάτες της τρίτης θέσης θα τρώνε όλοι μαζί σε μακριά τραπέζια, όπως συνέβαινε και στον αυθεντικό Τιτανικό, πριν αυτός βυθιστεί το 1912. Τότε, από τους 2.200 επιβάτες του, μόνο οι 700 επιβίωσαν.

«Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ονειρευτεί να ταξιδέψουν με τον Τιτανικό, να τον δουν στο λιμάνι, να βιώσουν την μοναδική μαγεία του. Ο Τιτανικός ΙΙ θα είναι το πλοίο όπου όλα αυτά τα όνειρα θα γίνονται πραγματικότητα», είπε ο Palmer σύμφωνα με το CNN.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Νύχτα και Πάγος»: Μία μηχανή κοπής χρήματος 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ – Βίντεο

Στα βάθη του ωκεανού με ένα τηλεχειριστήριο Playstation: Ποιος είναι ο παράτολμος καπετάνιος του υποβρυχίου Titan

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News