Business & Finance Δευτέρα 5/02/2024, 09:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Powell: Η Fed δεν θέλει να μειώσει πρόωρα τα επιτόκια

Powell: Η Fed δεν θέλει να μειώσει πρόωρα τα επιτόκια

Οι Αμερικανοί ενδεχομένως να χρειαστεί να περιμένουν και πέραν του Μαρτίου για τις μειώσεις επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, καθώς οι αξιωματούχοι περιμένουν περισσότερα οικονομικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός κατευθύνεται στο 2%.

Στη συνέντευξή του στο 60 Minutes του CBS ο πρόεδρος της Fed προσπάθησε να εξηγήσει το σκεπτικό της κεντρικής τράπεζας για τις ενδεχόμενες μειώσεις επιτοκίων.

«Ο κίνδυνος του να προχωρήσουμε πολύ σύντομα είναι να μην έχει τελειώσει η δουλειά  και να αποδειχθεί ότι τα πολύ καλά στοιχεία που είχαμε τους τελευταίους έξι μήνες δεν έδειχναν πραγματικά το πού πηγαίνει ο πληθωρισμός», είπε ο Powell.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι έτσι», είπε. «Αλλά το συνετό πράγμα να κάνουμε είναι να του δώσουμε λίγο χρόνο και να δούμε ότι τα δεδομένα συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί στο 2% με βιώσιμο τρόπο».

Έτσι, εκτίμησε ότι η νομισματική επιτροπή της Fed,  που καθορίζει τα επιτόκια, δεν αναμένεται να έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο της σιγουριάς σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού έως τη συνεδρίαση της 19ης-20ης  Μαρτίου.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή, ο Powell τοποθετεί την πρώτη μείωση των επιτοκίων γύρω στα μέσα του έτους, αν και η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης δεν περιλαμβάνει ένα τέτοιο σχόλιο, σημειώνει το Bloomberg.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News