ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ – Βίντεο

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ – Βίντεο

Πάνω από 100 χρόνια έχουν περάσει από την σύγκρουσή του με το παγόβουνο που οδήγησε στη βύθιση του πλοίου που θεωρούνταν αβύθιστο. Τώρα, μια υψηλής τεχνολογίας τρισδιάστατη υποβρύχια διαδικασία σάρωσης φέρνει στην επιφάνεια εικόνες από τον Τιτανικό, όπως κανείς δεν τον είχε δει μέχρι σήμερα.

Οι επιστήμονες μιλούν για το μεγαλύτερο project υποβρύχιας σάρωσης στην ιστορία.

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ – Βίντεο-1
φωτ.: Atlantic Productions/Magellan

 

Η εταιρεία Magellan χρησιμοποίησε δύο υποβρύχια οχήματα που ταξίδεψαν 12.500 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να δημιουργήσουν αυτό που περιγράφει σαν το «ψηφιακό δίδυμο» του Τιτανικού, καθώς και να χαρτογραφήσει τον γύρω χώρο και τα συντρίμμια.

Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ – Βίντεο-2
φωτ.: Atlantic Productions/Magellan

Δεκαέξι terabytes δεδομένων και περισσότερες από 715.000 στατικές εικόνες χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των σαρώσεων.

Αφότου μία κατάδυση που έγινε το 2019 διαπίστωσε ότι τα υπολείμματα του πλοίου είχαν φθαρεί απότομα, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι το ναυάγιο θα μπορούσε να εξαφανιστεί μέχρι το 2030 λόγω των ακραίων συνθηκών στη βαθιά θάλασσα και των βακτηρίων που τρώνε το μέταλλο.

Το πλοίο συγκρούστηκε με το παγόβουνο και βυθίστηκε τον Απρίλιο του 1912, οδηγώντας πάνω από 1.500 άτομα στον θάνατο. Οι έως τώρα προσπάθειες να τραβηχτούν υποβρύχιες φωτογραφίες και βίντεο του ναυαγίου ήταν δύσκολες, λόγω του κακού φωτισμού, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σκοτεινές και γεμάτες σκιές εικόνες.

 «Αυτό που βλέπουμε για πρώτη φορά είναι μια ακριβής και αληθινή απεικόνιση ολόκληρου του ναυαγίου και των συντριμμιών», είπε ο ειδικός Parks Stephenson.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News