ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Freddie Mercury: Το σπίτι του στο Λονδίνο πωλείται για 38 εκατομμύρια δολάρια

Freddie Mercury: Το σπίτι του στο Λονδίνο πωλείται για 38 εκατομμύρια δολάρια

Το σπίτι που κάποτε ζούσε ο θρύλος της μουσικής βιομηχανίας, Freddie Mercury, στο Λονδίνο, πωλείται στην τιμή των 38 εκατ. δολαρίων. 

O τραγουδιστής των Queen, έμεινε στο Garden Lodge -όπως ονομάζεται το σπίτι- το οποίο βρίσκεται Kensington, για 11 χρόνια. 

Διαθέτει μεταξύ άλλων ένα ιαπωνικό καθιστικό, ένα σαλόνι με ψηλό ταβάνι και ένα μπαρ/βιβλιοθήκη.

Freddie Mercury: Το σπίτι του στο Λονδίνο πωλείται για 38 εκατομμύρια δολάρια-1
Φωτ.: Knight Frank

Το ακίνητο αγοράστηκε από τον Mercury κατευθείαν όταν το επισκέφτηκε για πρώτη φορά το 1980, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Knight Frank, το οποίο διαχειρίζεται την πώληση.

Συνεργαζόμενος με τον ειδικό αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων και σχεδιαστή Robin Moore Ede, ο Mercury ανακαίνισε το σπίτι την επόμενη δεκαετία, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και το προσωπικό του γούστο για να δημιουργήσει αυτό που ονόμασε «εξοχική κατοικία στο κέντρο του Λονδίνου», δήλωσε το Knight Frank.

Ο τραγουδιστής των Queen σχεδίασε το σπίτι του, έτσι ώστε να είναι ένα «αξέχαστο, φιλόξενο μέρος που αντανακλά τη ζωντανή προσωπικότητά του και το εκλεκτικό του όραμα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε αυτό το πνεύμα, η τραπεζαρία βάφτηκε σε κίτρινο εσπεριδοειδές, το οποίο ήταν το αγαπημένο χρώμα του Mercury. 

Freddie Mercury: Το σπίτι του στο Λονδίνο πωλείται για 38 εκατομμύρια δολάρια-2
Φωτ.: Knight Frank

 

Το σαλόνι, το οποίο κάποτε φιλοξενούσε το πιάνο με ουρά που ο Mercury χρησιμοποίησε για να συνθέσει το «Bohemian Rhapsody», προσφέρει θέα στον κήπο του ακινήτου, ο οποίος είναι στολισμένος με μεγάλες μανόλιες και υδάτινα στοιχεία «ανατολίτικης έμπνευσης».

Για να μπει κανείς στην κύρια σουίτα, πρέπει να περάσει από το καμαρίνι του Mercury, όπου φύλαγε τα ρούχα και τα κοστούμια από τις εμφανίσεις του. Το δωμάτιο έχει καθρέφτη από το δάπεδο μέχρι την οροφή, με πολλές πόρτες ντουλαπιών.

Μετά τον θάνατό του το 1991, ο Mercury κληροδότησε την περιουσία και όλα τα υπάρχοντά της στη στενή φίλη και έμπιστή του, Mary Austin.

Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια κατοχής, η Austin, η οποία είναι τώρα 72 ετών, έβγαλε σε δημοπρασία περίπου 1.400 από τα υπάρχοντα του Mercury πέρυσι και τώρα θέλει να πουλήσει το Garden Lodge για τουλάχιστον 38 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Knight Frank.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης:

Στον ιδιωτικό κόσμο ενός αστέρα: Σε δημοπρασία οι «θησαυροί» του Freddie Mercury

Αυτός ο πίνακας έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου έργου τέχνης σε δημοπρασία στην Ευρώπη

Ο Elton John θα δημοπρατήσει έργα τέχνης και αντίκες που αξίζουν εκατομμύρια 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News