ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Αυτός ο πίνακας έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου έργου τέχνης σε δημοπρασία στην Ευρώπη

Αυτός ο πίνακας έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου έργου τέχνης σε δημοπρασία στην Ευρώπη

Ένα πορτρέτο του Gustav Klimt πουλήθηκε για 85,3 εκατ. λίρες (108,4 εκατομμύρια δολάρια) από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο χθες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του ακριβότερου έργου τέχνης που έχει πουληθεί σε δημοπρασία στην Ευρώπη. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2010, όταν το L’homme qui marche του Giacometti πουλήθηκε για 65 εκατομμύρια λίρες στο Λονδίνο.

Το «Dame mit Fächer», που δημιουργήθηκε το 1917-1918, είχε εκτιμηθεί στα 65 εκατ. λίρες. Ωστόσο, 10 λεπτά αλλεπάλληλων προσφορών ώθησαν το έργο πολύ παραπάνω από την εκτίμησή του. Στα 85,3 εκατ. λίρες είναι επίσης το ακριβότερο έργο του Klimt που έχει πουληθεί σε δημοπρασία.

Αυτός ο πίνακας έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου έργου τέχνης σε δημοπρασία στην Ευρώπη-1

Το προηγούμενο ρεκόρ του καλλιτέχνη είχε σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι κληρονόμοι του Paul Allen πούλησαν το «Birch Forest» του Klimt για 104,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το  «Dame mit Fächer» είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά σε δημοπρασία το 1994, όταν πουλήθηκε για 11,6 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, κάτι που σημαίνει ότι στο διάστημα αυτό ανατιμήθηκε περίπου κατά 834%.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS