Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 18/08/2023, 08:00
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το φθηνότερο σπίτι στον κόσμο: Μέσα στη μονοκατοικία του 1 δολαρίου

Το φθηνότερο σπίτι στον κόσμο: Μέσα στη μονοκατοικία του 1 δολαρίου

Κάτι αντίστοιχο με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια του 1 ευρώ που δίνονταν πριν μερικά χρόνια στο Καστροπινιάνο της Ιταλίας συμβαίνει και με το «Φθηνότερο Σπίτι στον Κόσμο», όπως χαρακτηρίζεται στη σχετική αγγελία. Η κατοικία, στην πόλη Πόντιακ του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, είναι καταχωρημένη σε πλατφόρμα μεσιτικού για μόλις 1 δολάριο.

Το φθηνότερο σπίτι στον κόσμο: Μέσα στη μονοκατοικία του 1 δολαρίου-1
φωτ. Good Company

Πρόκειται για ένα σπίτι περίπου 67 τ.μ., το οποίο χτίστηκε το 1956 και τελευταία φορά που άλλαξε χέρια ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 έναντι 4.092 δολαρίων. Η μέση τιμή των κατοικιών στην πόλη Πόντιακ ανέρχεται στα 144.700 δολάρια. Αυτή την περίοδο υπάρχουν περίπου 153 μονοκατοικίες προς πώληση στην περιοχή και βέβαια το σπίτι του 1 δολαρίου είναι το φθηνότερο.

Αν και σαφώς δεν δικαιολογεί την εξωπραγματικά χαμηλή τιμή, το σπίτι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της αγγελίας, η μπογιά στους τοίχους έχει ξεφτίσει και τα πατώματα ενδέχεται να είναι βρώμικα εδώ και χρόνια.

Το φθηνότερο σπίτι στον κόσμο: Μέσα στη μονοκατοικία του 1 δολαρίου-2
φωτ. Good Company

Η αγγελία δεν φαίνεται όμως να αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. «Απελευθερώστε τον εσωτερικό σας γκουρού του DIY (Do it yourself – φτιάχτο μόνος σου) και αποδεχτείτε την πρόκληση να μετατρέψετε αυτή τη μονοκατοικία των 2 υπνοδωματίων και 1 μπάνιου σε ένα αριστούργημα, το οποίο θα κάνει τον Chip και την Joanna να ζηλέψουν», σημειώνεται στην αγγελία, αναφερόμενη στους παρουσιαστές της σειράς Fixer Upper, οι οποίοι ανακαινίζουν σπίτια.

Το φθηνότερο σπίτι στον κόσμο: Μέσα στη μονοκατοικία του 1 δολαρίου-3
φωτ. Good Company

Παρότι ορισμένα δωμάτια είναι ημιτελή, με εκτεθειμένη την εσωτερική μόνωση για παράδειγμα, η αγγελία αναφέρει ότι στο σπίτι αυτό έχει κανείς την ευκαιρία να απελευθερώσει πλήρως τη φαντασία του. Και με αυτόν τον τρόπο προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να μην «τρομάζουν» από τις φωτογραφίες. «Κάντε ένα βήμα μέσα και αισθανθείτε το συναρπαστικό roller coaster συναισθημάτων, καθώς ανακαλύπτετε κάθε γωνιά που ζητά εναγωνίως το καλλιτεχνικό άγγιγμά σας».

Το φθηνότερο σπίτι στον κόσμο: Μέσα στη μονοκατοικία του 1 δολαρίου-4
φωτ. Good Company

Ακόμη και μια μεγάλη τρύπα στο πάτωμα δίπλα στον καυστήρα παρουσιάζεται ως ευκαιρία αναδίπλωσης του καλλιτεχνικού πνεύματος του αγοραστή. «Πρόκειται για μια καλλιτεχνική παρουσίαση μιας avant-garde τρύπας πατώματος, η οποία προσφέρει μια αυθεντική, αφιλτράριστη ματιά στο δίκτυο αποχέτευσης», αναφέρεται στην αγγελία.

Το φθηνότερο σπίτι στον κόσμο: Μέσα στη μονοκατοικία του 1 δολαρίου-5
φωτ. Good Company

Το εξωτερικό του σπιτιού φαίνεται επίσης φθαρμένο και παλιό, ενώ το γκαζόν είναι παρατημένο. «Φανταστείτε έναν κήπο τόσο άγριο, ώστε ακόμη και η Μητέρα Φύση θα ξαφνιαζόταν», σημειώνεται.

«Αυτό το σπίτι δεν είναι απλώς μία κατοικία – είναι το εισιτήριο για μία εμπειρία ζωής στον τομέα του real estate», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Μένοντας μέσα σε σκουπιδοτενεκέ: Έδωσε 4.500 ευρώ για να μετατρέψει έναν κάδο σε σπίτι

Ikea: Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει σε 10 τ.μ.; Με ενοίκιο 0,77 ευρώ τον μήνα, ναι

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News