ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Νόμισμα με 6.426 διαμάντια τιμά τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Νόμισμα με 6.426 διαμάντια τιμά τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Φτιαγμένο από σχεδόν 3,6 κιλά χρυσού και περίπου 6.426 διαμάντια, ένα νέο νόμισμα που τιμά τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μπορεί να είναι «από τα πιο πολύτιμα νομίσματα όλων των εποχών».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ο δημιουργός του αντικειμένου πολυτελείας, το έχει αποτιμήσει σε «περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια».

Νόμισμα με 6.426 διαμάντια τιμά τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’-1
Φωτ.: CNN/ East India Company

Το νόμισμα κατασκευάστηκε από την East India Company, η οποία περιέγραψε τη δημιουργία της ως «αντικείμενο τέχνης». Το τρέχον Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το πιο ακριβό νόμισμα που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία κατέχει ένα του 1933, που έφτασε τα 18,9 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2021.

Το νόμισμα είναι πιο φαρδύ από μια μπάλα μπάσκετ και διαθέτει πορτρέτα της μονάρχη και απεικονίσεις αρετών, όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη και το θάρρος, όπως μεταδίδει το CNN.

Στη μία πλευρά, χιλιάδες διαμάντια έχουν τοποθετηθεί ώστε να μοιάζουν με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το σκηνικό της πίσω όψης είναι εμπνευσμένο από τις τιάρες της αείμνηστης βασίλισσας.

Η East India Company είπε ότι η αποτίμησή του οφείλεται εν μέρει στην ποιότητα των υλικών και της χειροτεχνίας για την κατασκευή του, όπου συμμετείχαν τεχνίτες και ειδικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και τη Σρι Λάνκα.

Το νόμισμα με ονομασία «The Crown» χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να κατασκευαστεί, που σημαίνει ότι ήταν σε εξέλιξη πριν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Barbie: «Πρωταθλήτρια» το 2023 στο διεθνές box office

«Η χειραψία του δισεκατομμυριούχου»: Το ρολόι των 250.000 δολ. που έγινε σύμβολο του στάτους από το πουθενά

Το φθηνότερο σπίτι στον κόσμο: Μέσα στη μονοκατοικία του 1 δολαρίου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News