Life & Arts Παρασκευή 20/08/2021, 09:00
TECH - SCIENCE

Ίλον Μασκ: Έρχεται το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla

Ίλον Μασκ: Έρχεται το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla

Ποιο είναι το τελευταίο project, πάνω στο οποίο δουλεύει ο οραματιστής δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ; Ένα ανθρωποειδές, ικανό να εκτελεί «επικίνδυνα, βαρετά ή επαναλαμβανόμενα» καθήκοντα εργασίας. Το ρομπότ αναπτύσσει η Tesla και όχι η Neuralink και θα βασιστεί στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας. 

Όπως εξήγησε ο Μασκ η Tesla είναι «η σημαντικότερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο», καθώς τα αυτοκίνητά της είναι ήδη ρομπότ με τροχούς, έχουν «συνείδηση» όταν κινούνται στους δρόμους, καθώς διαθέτουν λογισμικό που τους επιτρέπει να έχουν αντίληψη του περιβάλλοντός τους και να κινούνται «αυτόνομα», χωρίς επέμβαση του οδηγού.

Το όνομα του ανθρωποειδούς θα είναι Tesla Bot και θα κάνει την εμφάνισή του στο κοινό την επόμενη χρονιά, αν και ίσως «να μην λειτουργεί ακόμη» όπως προειδοποίησε ο Μασκ. Θα έχει ανδρόγυνο παρουσιαστικό και θα είναι ασπρόμαυρο. Θα έχει ύψος γύρω στο 1,73 μ. και θα είναι «φιλικό», αλλά «θα μπορείτε να του ξεφύγετε τρέχοντας», αφού δεν θα μπορεί να διανύει πάνω από πέντε χιλιόμετρα την ώρα, όπως είπε ο ιδρυτής της Tesla, που πιστεύει βαθιά στη συμβιωτική σχέση ανθρώπων – τεχνητής νοημοσύνης.  

Παράλληλα προεξόφλησε ότι θα έχει «βαθύ αντίκτυπο» στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, αφού δυνητικά θα βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα άνοιξε επίσημη έρευνα στις ΗΠΑ για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης Autopilot και Full Self Driving της Tesla. Κατηγορούνται πως δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση στους αυτοκινητιστές ότι τα οχήματά τους μπορούν να κινούνται χωρίς απολύτως καμιά παρέμβαση από τους ίδιους χάρη στις κάμερες και τους υπολογιστές που διαθέτουν, κάτι που δεν ισχύει.

Το ζήτημα των ερευνών δεν εθίγη κατά την παρουσίαση του Μασκ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News